Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 04.

Újabb területeket szabadítottak fel a kormányerők Szíriában

2016. 01. 04.

A szíriai szárazföldi csapatok együttműködve az orosz légierővel több települést visszafoglaltak Hama tartományban. Daraaban folytatódik Shejkh Miszkin város megtisztítása a terroristáktól.

12037951_632651606877386_3721667903778258828_n

Hama tartomány déli része

A Szíriai Arab Hadsereg megtisztította a Hama és Al-Szalamijah városok közötti országutat, miután felszabadított 11 falut.

A szíriai konfliktust figyelemmel kísérő legtöbb ember számára ismeretlen volt, hogy Hama tartomány székhelyét komolyan fenyegették a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet fegyveresei, amikor néhány kilométerre délkeletre voltak az állásaik a tartományi főváros határaitól.

Azonban a kormányerők egyik jelenlegi offenzívája során a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 67. Dandára visszaverte az “iszlamista lázadókat” Hama tartomány északi határa felé, létrehozva egy hatalmas ütközőzónát a tartományi fővárosból Al-Szalamijah városába vezető főútvonal mentén, Délkelet-Hamaban.

Az elmúlt 72 óra során a Szíriai Arab Hadsereg 67. Dandára és a szövetségesei nem csak elfoglaltak 11 falut Délkelet-Hamában, de hivatalosan is megnyitották a megtisztított Hama-Szalamija főútvonalat. Az említett országút elsődleges kapcsolatot biztosít a két kiemelt Közép-Szíriában lévő nagyváros között.

Hadi helyzet Shejkh Miszkinben, Daraa tartományban; a Szíriai Arab Hadsereg a város területének 70 százalékát ellenőrzi.

sejkh miskin

Shejkh Miszkin

Az elmúlt napokban Shejkh Miszkin ostromolt városa, Daraa tartományban kemény városharcnak volt tanúja, amikor a vahhabita terroristák és a Szíriai Arab Hadsereg egyformán ragaszkodott hadműveleti céljai eléréséhez. Jelenleg a déli negyedekben zajlanak összecsapások, amikor a Szíriai Arab Hadsereg biztosította magának és megerősítette a körforgalmat a város délkeleti részében. A kormányerők ténylegesen a város területének 70 százalékát uralják katonai források szerint.

A nagy veszteségek elkerülése érdekében a kormányerők fokozott mértékben hagyatkoznak a tüzérségre és orosz légicsapásokra, hogy szétzúzzák a beásott “iszlamista” fegyvereseket. Eközben a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) zászlóját használó militánsok kivonultak a városból, de a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet erősítést kapott Daraa tartomány más részeiből és a jelentések szerint megduplázta helyi létszámát.

Ennek a városnak óriási a stratégiai jelentősége, ez magyarázza, hogy mindkét fél ragaszkodik a Shejkh Miszkin feletti ellenőrzéshez. A szétbombázott város a “Dél kereszteződéseként” ismert, mert összekapcsolja Damaszkuszt Daraaval és Szuwejdával, valamint Kunjetrával, ez az oka, hogy a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága utasított a város visszafoglalására.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑