Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 04. 08.

Újra életre kelt a mezőgazdaság a szíriai Deir Ezzorban

2018. 04. 08.

Mahmud Hayo, a Deir Ezzori kormányzat agrárüzletágának vezetője a Sputnik news-nak elmondta, hogy “a búza vetésterülete ez évben összesen 25 000 hektár, és további 14,3 hektár gyapot ültetését is tervezik”. Mivel a tartomány keleti részén jelenleg az öntözőrendszerek helyreállításán dolgoznak, így a termőterületek még nem vethetők be.

 Mahmud Hayo szerint a terroristák uralma alól való felszabadulás után az összes tartományi gazdálkodónak a termőterületek vízellátási rendszerének helyreállításán kell munkálkodnia. Ugyanis nem csak a csatornák és a szivattyúk károsodtak, de egyes körzetekben a kutak is megrongálódtak. Mindenki azt reméli, hogy az őszi szezon végére a helyreállítási munkálatok nagy részét befejezik, így a téli időszakban el tudják majd látni a szíriai népet élelmiszerrel.

 „Azt tervezzük, hogy pálmafákat ültetünk. A szíriai Mezőgazdasági Minisztérium létrehozott egy farmot, ahol 25.000 fiatal növény cseperedik. A gazdák végre műtrágyához is hozzá juthattak, miután a terroristák korábban minden talajjavításra szánt tételt eltulajdonítottak”, mondta Hayo a Sputnik news-nak.

 “Jelenleg 60 000 juhot tartanak a tartományban, és a Mezőgazdasági Minisztérium segítségével Deir Ezzorban elegendő állatgyógyszer és oltóanyag áll rendelkezésre” – mondta a vezető.

 Több ezer család tér fokozatosan vissza Deir Ezzor tartomány terroristák által lerombolt városaiba és falvaiba. Az emberek újjáépítik házukat, rendbe teszik a háztartásokat és visszatérnek a hagyományos gazdálkodáshoz. A terrorista invázió előtt búzát és gyapotot termeltek itt, amelyek biztosították az ország élelmiszerellátását és ruházkodását. A fellendülési ráta alapján minden a maga természetes útján halad majd tovább.

Orientalista.hu – Vivkamar (Sputniknews)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑