Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 11.

Újra veszélyben van Sadad szíriai keresztény város

2015. 12. 11.

Az ISIS terrorszervezet nagy erejű támadást indított Kelet-Homszban Mahin ellen, amit  főként szíriai keresztény milíciák védtek. A kis települést heves harcok árán az Iszlám Állam ismét elfoglalta. A front ismét a  szomszédos Sadad szír-arámi város közelébe került.

Szerda reggel Homsz tartomány keleti részén az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet nagy erejű ellentámadásba kezdett Mahin falunál annak érdekében, hogy elfoglaljon több pontot amit a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya és szövetségesei tisztítottak meg az elmúlt három hétben.

Az ISIS támadása a Karaitin-Mahin közötti ellenőrző pontnál kezdődött, ahol megrohamozták a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) Sadad városi egységét; ezekben a tűzharcokban a terrorista csoport elfoglalta az ellenőrző pontot és a közeli dombtetőt, amiről belátható Al-Kariatain ősi szír keresztény város.

A Kariatain-Mahin közötti ellenőrző pont elfoglalását követően az ISIS fegyveresei a szíriai Nemzetvédelmi Erőkkel és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt katonai szárnyával vívott heves összecsapás után megszálltak még két dombtetőt a Mahin-Kariatain közötti út mentén.

Az említett elfoglalt pontoknak köszönhetően az ISIS fegyveresek újra betörtek Mahinba és a Nemzetvédelmi Erőkkel és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt katonai szárnyával vívott kemény harc után elfoglalták.

Sadad szír keresztény várost újra veszély fenyegeti miután az ISIS terrorszervezet megszállta a szomszédos Mahin települést.

Korábban a Szíriai Arab Hadsereg 2. Hadosztály, 120. Gépesített Dandárát és az asszír keresztény milíciát, a Gozarto Véderőt kivonták a Mahin-Kariatain között húzódó arcvonalról és visszavezényelték eredeti állásaikba. Az említett alakulatok távozása adta meg a lehetőséget az ISIS terrorszervezetnek az újbóli betörésre.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑