Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2016. 02. 14.

Ukrán vezetőknek kiadva magukat felhívták Erdogant

2016. 02. 14.

Pénteken megjelent az orosz tévéken, egy az NTV csatornán közzétett telefonbeszélgetés hangfelvétele, amiről azt állítják, hogy a török elnök, Recep Tayip Erdogan, és azon orosz állampolgárok között zajlott le, akik ukrán vezetőknek adták ki magukat.

Erdogan vezetősége tagadta, hogy bármilyen telefonhívás is érkezett volna. A török rendszer szerint lehetetlen ilyen könnyedséggel elérni az elnököt, ugyanis az ilyen hívásokra saját kommunikációs csatornáik vannak.

A hangfelvételen, melyet az orosz csatorna közzétett, Erdogan megtagadta a bocsánatkérést az orosz elnök, Vlagyimir Putyin felé, a szíriai török határ felett általuk lelőtt orosz gépért. Továbbá az oroszok ellenszolgáltatást ajánlottak Erdogannak, mintegy ajándékként, hogy lelőtték az orosz gépet, de azt Erdogan visszautasította.

Mindez a két orosszal, Vlagyimir Kuznyecovval és Alexei Stolyanovval készült interjú során hangzott el, akik az ukrán elnöknek, Petro Poroshenkonak, és az ukrán miniszterelnöknek, Arseniy Yatsenyuknak adták ki magukat.

Az NTV pénteken elárulta, hogy Kuznyecov és Stolyanov szombaton adásba fognak kerülni az állami televízióban, ahol nagyobb nyilvánosságnak is elmesélik, hogyan tudtak kapcsolatba lépni Erdogannal.

Érdemes megemlíteni, hogy Vlagyimir és Alexei korábban már nagy hírnevet szereztek maguknak a médiában, amikor tavaly szeptemberben Vlagyimir Putyin elnöknek kiadva magukat, szintén telefonon elérték a brit énekest, Elton Johnt.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑