Cadmus fordítás Cadmus
Emirátusok

2018. 03. 06.

Vágyálom vagy a közlekedés jövője? A Hyperloop One egy epikus csőhálózatot tervez

2018. 03. 06.

A nagy sebességű „hyperloop” rendszer, amely gyorsabban szállítja az utasokat céljukhoz, mint egy utasszállító repülőgép, úgy tűnik az Egyesült Arab Emírségekben talált először otthonra.

 A futurisztikus közlekedési technológia megvalósítására specializálódott vállalat, a Hyperloop One megállapodást írt alá a Dubai Közúti és Közlekedési Hatósággal, azzal a céllal, hogy feltárja az olajban gazdag ország lehetséges közlekedési útvonalait.

A rendszer a futurisztikus tömegközlekedés hajnalát jelenthetné, amely lehetővé tenné az emberek számára, hogy számukra azelőtt elképzelhetetlen sebességgel utazhassanak.

 A Futurama-szerű utasszállító jelentős figyelmet kapott 2013-ban, amikor Elon Musk mérnök-befektető bemutatta elképzeléseit az új földi szállítási rendszerről, amelyben speciálisan tervezett kapszulákban, légpárnákon szállítanák az utasokat egy különlegesen kialakított csőhálózaton keresztül (körülbelül 760 km/órás sebességgel).

 A Hyperloop One még fejlesztési szakaszban van, de sebessége várhatóan elérheti a 745 km / h sebességet – vagyis gyorsabb lesz, mint egy Boeing 747 utasszállító gép.

 A Dubai és Abu Dhabi között javasolt útvonalon normálisan két órás utazás a Hyperloop One-nal 12 perc alatt megtehető.

HyperloopOne (@hyperloopone) által megosztott bejegyzés,

 Hyperloop One Egyesült Arab Emirségekben bevezetésre tervezett elképzeléseit Saif Al Aleeli, a Dubai „Future Fondation” kockázati tőkealap vezetője mutatta be a Burj Khalifában, kedden.

 A megvalósíthatósági tanulmány jelenleg folyamatban van, mivel az Egyesült Arab Emírségek kormánya arra törekszik, hogy a jövőben a teljes tömegközlekedés 25% -át vezető nélküli szállítóeszközök váltsák fel.

HyperloopOne (@hyperloopone) által megosztott bejegyzés,

 “Dubai tökéletes helyszín a Hyperloop One számára, mivel a város egy 21. századi globális közlekedési csomópont, így vezetői könnyen beláthatják, hogy a Hyperloop jelentheti a közlekedés jövőjét ” – mondta a projekt társalapítója, Shervin Pishevar.

 Az elektromos meghajtású szállítóeszközök tervezési koncepciói egy „Hyperportálnak” nevezett, hatalmas ellenőrző központból indulnak ki, amely a Burj Khalifa torony közelében található. A hatalmas belsőtérrel rendelkező ellenőrző központ felügyeli minden egyes mozgó kapszula tevékenységét.

 A Hyperloop One májusban, a Las Vegas-i sivatagban hajtotta végre első szabadtéri tesztjét egy fél mérföldes pályán.

 A tesztet Pishevar “jelentős pillanatnak” értékeli a vállalat számára, aki azt reméli, hogy a nagysebességű hálózat egy buszjegy árán fogja az utazókat kiszolgálni.

A múlt hónapban a Hyperloop One 50 millió dolláros kiegészítő finanszírozást jelentett be, és stratégiai tanácsadóként üdvözölte az Uber Technologies volt pénzügyi vezetőjét, Brent Callinicos-t.

Orientalista.hu – Vivkamar, Russia Today

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑