Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 09. 21.

Vajon ki gondolta volna…

2015. 09. 21.

Vajon 2013 telén melyik Kárpátalján békében élő magyar gondolta volna, hogy pár hét leforgása után, a következő év tavaszán már ágyútöltelék, vagy golyófogó lesz belőle kelet Ukrajnában a fronton? Pedig “csak” egy amerikai puccs történt Kijevben.

Vajon melyik békében élő ortodox, őskeresztény pap, vagy felekezeti hívő gondolta volna 2011 tavaszán, hogy pár hét leforgása után a terroristák fejükkel fogják díszíteni szent kolostoraik kerítését a békés Szíriában? Pedig csak az amerikaik által támogatott ellenzék lett felfegyverezve Szíriában.

Vajon gondolta volna pár héttel előtte az a félmillió iraki 2014 tavaszán, hogy Bagdadig kell menekülniük az ISIL terrorhordáinak lerohanásától? Pedig “csak” az amerikaiak vonult fel a Földközi-tengeren, hogy lerohanják az évek óta ellenálló Szíriát.

Vajon annak idején gondolta Kadhafi, hogy pár hét leforgás alatt lerohanja országát a NATO és brutálisan kivégzik a NATO által felhergelt terroristák, majd romokba dől országa a terrorhordák által? Pedig csak az USA vitte át az EU-n és a NATO-n Líbia lerohanását.

Vajon gondolta volna az EU és Magyarország a nyár végén, ősszel a nagy népvándorlás alatt, hogy mire beköszönt a tél és eljön a karácsony …

… pedig “csak” az amerikai katonák gyakorlatoztak Kelet-Európában és Magyarországon.

Ne bagatellizáljuk el a dolgokat!

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

,
Back to Top ↑