Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 05. 16.

Válasz a Gázában megölt négy keresztény palesztinra

2018. 05. 16.

Tegnapelőtt a Gázai övezetben megölt hatvan palesztin tüntető közül 4 keresztény volt.

Az erre adott válasz előtt szögezzünk le valamit: ha Merkel kancellár azt akarja, hogy az általa beengedett muzulmánok – és mások – körében ne nőjön tovább az antiszemitizmus, ítélje el egyértelműen az izraeli erők által végrehajtott tegnapi tömegmészárlást és ne azzal reagáljon, hogy még egy atomfegyverekkel felszerelhető tengeralattjárót szállít le Izraelnek ingyen.

A tegnapi tömegmészárlás idején a palesztinok „annyira” fel voltak fegyverkezve, hogy egyetlen izraelinek a haja szála nem görbült meg. Vagyis nem „összecsapás” volt, mint azt hazudja kötelező jelleggel a média óriási része..

De most e négy keresztény áldozatra koncentráljunk és szelíden idézzünk egy könyvből.

A Chicagoi Egyetem azóta meghalt kiváló történésze, Peter Novick, 1999-ben az Egyesült Államokban hatalmas feltűnést keltett tudományos könyvet írt „A holokauszt az amerikai életben” címmel. Ebben kifogásolta, hogy a holokausztot évtizedeken át szinte meg sem említették, majd később egyre inkább és abból eszköz lett.

A könyv magyarra fordításának jogát megvette valaki, ami miatt a Kairosz Kiadó nem jelentethette meg, közölte a 2012-ben elhunyt Novick. Hozzátette, Magyarországról különben is azt tanácsolták neki, ne adjon engedélyt a magyar kiadás megjelenésére, mert az csak az országban uralkodó antiszemitizmust táplálná.

A kötet 28-án oldalán lévő szövegből pedig az idézet:

Párhuzamosan a speciális zsidó áldozatiság minimalizálásával, a náci „istentelenség” is egyre nagyobb hangsúlyt kapott, a valóságosnál jobban kidomborítva a nácik ellenérzését a keresztény felekezetekkel szemben. A háború alatt mindenki a nácizmus „protestáns, katolikus és zsidó” áldozatairól beszélt. (Amerikai filoszemiták éppen Hitler idején találták ki a „judeo-keresztény hagyományt”, hogy küzdjenek az ártatlan vagy nem annyira ártatlan nyelv ellen, amely a „keresztény civilizáció” ellen viselt totalitariánus támadásról szólt.)

Lovasistvan.hu

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑