Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 07. 09.

Vanessa Beeley független brit újságírónő tudósítása Hamaból

2019. 07. 09.

“Beléptünk az Al-Kaida terroristák helyi központjába a mostanáig felszabadított Kalat Al-Madikban (Északnyugat-Hama). Vahhabita terroristák korábban erről a helyről lőtték a szíriai ortodox keresztények lakta Al-Suqaylabiyah,  várost, alig 500 méterre a frontvonaltól.

Ez a létesítmény valamikor gabonatároló telephely volt, amely tökéletes fedezéket nyújtott a megszálló terroristáknak és segédcsapatuknak, az úgynevezett “Fehér Sisakosoknak”, akiknek a központjuk a beton gabonasilók alatti alagutakban volt. Ismerős számunkra az együttműködés az Egyesült Királyság hírszerző szervei és a szíriaiakat gyilkoló terrorista bandák között.

A telephely magába foglalt egy rakétagyártó üzemet is, amelyet a Szíriai Arab Hadsereg megsemmisített. Itt hétköznapi gázpalackokat és tartályokat alakítottak át szélsőséges fegyveresek házilagosan fabrikált sorozatvetőkből kilőhető halálos rakétákká.

Nem volt módunk, hogy sok időt töltsünk a helyszínen, mert a terrorista csoportok alig hét kilométer távolságban vannak és nagy a kockázata ellenséges aknavető vagy rakéta támadásoknak.

Rövid idő múlva többet írok… Azt mondták, hogy én vagyok az első újságíró, aki beléphetett ide, eltekintve a Szíria barátjának számító ANNA News haditudósítójától, Alekszander Kharcsenkótól.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  Forrás: Vanessa Beeley

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑