Cadmus fordítás Cadmus
Emirátusok

2016. 09. 01.

Videó: Nem voltak a munkahelyükön, ezért kirúgta az önkormányzati tisztviselőket Dubai urolkodója

2016. 09. 01.

A dubai városi kormányzat több vezetőjét elbocsátotta Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm, Dubai uralkodója és az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke, miután meglepetésszerű látogatásakor nem találta őket a hivatalban.

Az uralkodó még vasárnap reggel, a hét első munkanapján tett váratlan látogatást a városi kormányzatnál, és az egyik hivatalban a vezető tisztviselők helyett csak üres széküket és asztalukat találta.

A világhálón közzétett videofelvételen látható, amint a sejk zavarában egy kiadványt kezd el lapozgatni, miközben arra vár, hogy a hivatal vezetői beérjenek a munkahelyükre. Mint kiderült, a koronaherceg feleslegesen várt.

A kínos incidens nyomán Ál-Maktúm hétfőn kilenc magas rangú köztisztviselőt menesztett: a jogi tanácsadót, a jogi ügyek igazgatóját és helyettesét, s további hat osztályvezetőt.

Hivatalának közleménye szerint az uralkodó megköszönte a kilenc vezető korábbi munkáját, és “sok szerencsét kívánt nekik”. A közlemény leszögezi: a döntés tükrözi a sejk azon szándékát, hogy “fiatal vezetők új generációja vehesse vállára a fejlődés következő szakaszával járó felelősséget”

Orientalista.hu – MTI

 

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑