Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 08. 09.

Világhírességek az iráni atomprogram egyezmény mellett

2015. 08. 09.

Videofelvételen hírek színészek, politikusok álltak ki Barack Obama amerikai elnök külpolitikája mellett, és támogatásukat fejezték ki az Iránnal megkötött atomprogram egyezményhez.


A pár perces kampányfilmet a Global Zero szervezet készítette, ami eredetileg egy atomfegyver ellenes csoport.

A felvételen olyan neves emberek szerepelnek mint Morgan Freeman és Jack Black színészek, A jordán anyakirálynő Núr, és az Egyesült Államok volt tel-avivi nagykövete Thomas Pickering.

Pár hete hosszú tárgyalások és egyeztetések után sikerült megállapodni a P5+1-nek Iránnal az atomprogramjával kapcsolatban. Teherán a szankciók fokozatos feloldásáért cserébe, beleegyezett a csökkentet dúsítású urán előállításának felügyeletéről és ellenőrzéséről. A megállapodás történelmi siker. Az elemzők szerint a felek egyaránt profitálhatnak belőle. A nyugati cégek nagy lehetőség előtt állnak, főleg hogy Irán a szankciók feloldása után szívesen fogadna külföldi befektetőket az országban.

Ennek ellenére Izrael és a hozzá hűséges cionista amerikai lobbi próbálja megakadályozni, hogy az amerikai szenátus éljen a lehetősséggel és semmisítse meg az egyezményt. A republikánus körökben a háború a fegyveres beavatkozás miatt lobbiznak és elvetik a diplomáciai megoldásokat, azzal az indokkal, amit az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanyahu kezdett el hangoztatni, hogy Irán úgy sem fogja betartani a megállapodást.

Szerencsére az Egyesült Államokban is vannak olyan ismert emberek akik képesek a józan gondolkodásra, nem félnek kimondani az igazságot, és kiállnak egy jó ügy mellett.

A kampányhoz itt lehet csatlakozni.

Orientalista.hu -Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑