Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2016. 07. 05.

Világszerte milliók vonultak utcára Quds napon

2016. 07. 05.

Teheránban és több mint 850 városban országszerte emberek milliói ítélték el a cionista rezsim atrocitásait és a globális arroganciát, hangot adva az elnyomott palesztin nemzet melletti támogatásuknak egy tíz záradékpontból álló nyilatkozat kibocsátásával.  Irániak a palesztinok támogatásának és a cionista rezsim elleni haragjuknak adtak hangot.

Számos vezető tisztviselő vett részt a gyűléseken, felszólalva a palesztin nemzet támogatása mellett.

A Quds (Jeruzsálem) nap végén a tüntetők egy tíz záradékpontból álló nyilatkozat fogalmaztak meg, amelyben a palesztin csoportok közti egységet sürgették az ellenállás elsődleges vonalát támogatva és elítélve a proxy háborúkat, valamint a takfiri-vahabita csoportok bűncselekményeit.

Szorgalmazták továbbá az Iszlám Umma egységének fenntartását, az USA első számú ellenségként való megjelenítését, a cionista rezsimmel való harcot, és a Haddzs szertartások szervezésének irányítását.

A Nemzetközi Quds napon izraeli és amerikai zászlókat is égettek

A Nemzetközi Quds napon izraeli és amerikai zászlókat is égettek

A nyilatkozat azt is kimondja, hogy Irán rakétaereje a külföldi hatalmak elrettentésére szolgál az ország védelmének biztosítása érdekében.

A felvonulásokon hatalmas számban résztvevő nemes iráni nemzet értékelte a nyilatkozatot, ahogy a média munkatársai is az eseményről való beszámolóikban.

Világszerte tartottak felvonulásokat a Nemzetközi Quds napon

13950412100642460_PhotoL

A viharos időjárás ellenélre nagy számban vonultak fel New Yorkban a Time Squaren a Nemzetközi Quds napon

Szerte a világon lelkes emberek milliói vettek részt a Nemzetközi Quds nap felvonulásain, hogy kifejezzék szolidaritásukat a palesztin nemzet mellett és elítéljék a cionista megszállókat

A világ számos országában rendeztek gyűléseket, így nyilvánítva ki a palesztin nép melletti támogatásukat a cionista megszállók megsemmisítését követelve.

venezulea jeruzsálem nap

Venezuela fővárosában gyűléseket, konferenciákat és kiállításokat tartottak a nemzetközi Quds nap kapcsán, hogy felhívják a figyelmet a palesztinok elnyomására

Felvonulásokat és gyűléseket tartottak többek közt Szíriában, Törökországban, Indiában, Szerbiában, Azerbajdzsánban, Afganisztánban, Malajziában, Dél-Afrikában, Líbiában, Írországban, Olaszországban, Romániában, Taiwanon, Kuvaitban és Dagesztánban, hogy kifejezzék szolidaritásukat az elnyomott palesztin nemzet mellett.

Az emberek Törökország különböző városaiban, valamint Isztambulban a pénteki ima után vonultak az utcára és beszédeket tartottak a cionista megszállók ellen, valamint a cionisták és támogatóik elleni szlogeneket kántáltak, továbbá kinyilvánították az elnyomott palesztin nemzet melletti szolidaritásukat.

Damaszkuszban szíriaiak, palesztinok és irániak vettek részt a Nemzetközi Quds napon, elítélve a cionista megszállók által elkövetett bűncselekményeket és atrocitásokat.

     Gholam-Reza Ansari iráni nagykövet Új-Delhiben csatlakozott a tömegekhez a Nemzetközi Quds napon, és azt mondta, a cionista rezsim megnyilvánulása a rasszizmus. Hozzátette, hogy a muszlimoknak egységre kell törekedniük a szent Quds felszabadításához.

A világ most szemtanúja az elnyomott és kiszolgáltatott palesztinok elleni cionista zsarnokságnak, hangsúlyozta.

A nyugati államok az USA-val egyetemben miért nem fejtenek ki nyomásgyakorlást a cionistákra ugyanolyan módon, ahogy tették a dél-afrikai apartheid rendszerrel, hogy véget vessenek a rasszizmusnak? – kérdezte.

A palesztin muszlimoknak, zsidóknak és keresztényeknek szabadon kell dönteniük a saját sorsukról, tette hozzá Ansari.

Kiemelte továbbá, hogy az iszlám a béke, a barátság és a kedvesség vallása, de az erőszaknak és szélsőségességnek nincs helye az iszlámban.

Khomeini imám jelölte ki az utolsó pénteket a Hold állásától függő böjti Ramadán hónapban a Nemzetközi Quds napként. A rendezvény július 1-jére esik ebben az évben.

Minden évben emberek milliói a világban gyűléseket tartanak ezen a napon, hogy hangot adjanak a palesztin nemzet támogatásának, megismételve felhívásukat, hogy a Tel-Aviv rezsim vessen véget az atrocitásoknak és a palesztin területek megszállásának.

Orientalista.hu – (Persianews, Irna, Press Tv , Farsnews)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑