Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 08. 11.

Volt CIA igazgató: “Öljük meg az oroszokat és az irániakat, félemlítsük meg Assadot”

2016. 08. 11.

A volt CIA igazgató, Michael Morell – Hillary Clinton demokrata elnök-aspiráns támogatója – nemrég egy tévéinterjúban nyilatkozott. Véleménye szerint az oroszokat és az irániakat burkoltan ki kéne iktatni Szíriában, hogy megfizessék mindennek az árát. Nem mindennapi kijelentés a messzi híres amerikai liberális demokráciából.

A CBS News-nak adott interjúban az irániakkal kapcsolatban a következőket mondta:

“Amikor mi voltunk Irakban, az irániak fegyvert adtak a síita milíciáknak, akik amerikai katonákat öltek. […] Az irániaknak meg kell fizetni nekünk mindennek az árát, […] és az oroszoknak is.”

Amikor a riporter megkérdezte, hogy ha ez azt jelenti, hogy meg kell ölni az oroszokat és az irániakat, Morell egyetértett, és csak annyit fűzött hozzá: “burkoltan.”

A volt CIA-igazgató kitért arra is, hogy az Egyesült Államoknak jobban kéne támogatni a felkelőket, hogy vegyenek részt agresszív akciókban – igaz nemcsak Assad ellen, hanem az oroszok és az irániak ellen is.

Morell az interjúban arról is beszélt, hogy a szíriai elnököt hogyan tudná megfélemlíteni az Egyesült Államok: “le kell bombázni az éjjel az irodáját.”

Az ex-CIA igazgató mondatait nem feltétlenül kell komolyan venni, ugyanakkor markánsan kijelöli a demokrata külpolitika irányát, és az oroszokra és az irániakra helyezett nyomással eszközölné ki a szíriai válság megoldását.

Orientalista.hu – Persianews

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑