Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 01. 22.

Wael Taleb hadnagy emlékezete

2018. 01. 22.

Wael Taleb tiszteletbeli hadnagy a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztály 40. Dandárában szolgált. 2013-ban lépett be a hadseregbe és azóta nem látta családját.

Wael Taleb tegnapelőtt halt hősi halált Harastaban. Aleppo tartomány Afrin járásából származik, közeli barátja volt a Syrian Arab Army oldal egyik szerkesztőjének. Méltó volt az egyenruhára és a Szíriai Arab Fegyveres Erőkben szolgálni, valamint példakép minden szíriai polgárnak.

Wael Taleb hadnagy úr, mint a Szíriai Arab Fegyveres Erők sok más tisztje és katonája, nem láthatta családját amióta csatlakozott a hadsereghez, mert a lakóhelye olyan területen van, amit a hadsereg még nem szabadított fel. A szolgálata során, mint hozzá hasonlóan sok más katona, óriási fenyegetéseket kapott és zsarolásnak volt kitéve, hogy dezertáljon, azonban ő megmaradt a helyén.

2013 óta egy T-72 harckocsi parancsnoka volt, és a 4. Gépesített Hadosztály 40. Dandárának katonája, Wael Taleb hadnagy a Szíriai Arab Köztársaság majdnem minden nagyobb csataterén harcolt a beosztottait vezetve. Az utolsó feladatát Harastaban teljesítette, ahol Damaszkuszt és népét védte, ahol a harckocsija aknára futott és mozgásképtelenül érte irányított páncéltörő rakéta találat az egyik épületből. Ekkor halt hősi halált.

Tegnap a szülei nem hagyhatjúták el Afrint, hogy utoljára lássák fiukat és elbúcsúzzanak tőle, azonban nem csak a családja nem teheti ezt meg. Mert nincs nagyobb és szentebb kötelék annál, mint ami a harctéren, bajtársak között kötettett. Az angol nyelvű Syrian Arab Army oldal egyik készítője 3 éve ismerte meg őt és azóta barátok.

A Syrian Arab Army oldal szerkesztői büszkék arra, hogy olyan ember, mint a hadnagy úr közöttük élt, és olyan ember, mint ő védelmezte a hazát. Olyan emberek (férfiak és nők), mint Wael Taleb tiszteletbeli hadnagy példaképül szolgálnak minden egyenruhásnak a világon.

Olyan emberek, mint Wael Taleb tiszteletbeli hadnagy elhagyhatták volna hazájuk ügyét és a népüket, eladhatták volna magukat az öböl-menti diktatúrák pénzéért, dezertálhattak volna és Európába futhattak volna „menekültként”, de ők mindenekfelett a hazájukat választották, azt választották, hogy ismeretlenek maradnak, a haza nem említett védelmezői az egész emberiség érdekében.

Sok ember az otthonaiban, nem csak Szíriában, hanem az egész világon, az ilyen hősök miatt lehet nagyobb biztonságban.

Nyugodj Békében Wael Taleb hadnagy úr, szomorúak vagyunk, hogy elvesztettünk egy olyan katonát, mint te voltál, de soha nem leszünk bánatosak. A mártírjaink nem buknak el, hanem áldozathozatalukkal dicsőségben felemelkednek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg , Syria Arab Army facebook oldal

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑