Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2020. 11. 17.

Walid Al-Moallem – harcos diplomata, aki Szíriát védelmezte az utolsó leheletéig

2020. 11. 17.

Hétfő hajnalban Walid Al-Moallem miniszter úr (1941. január 13. – 2020. november 16.), a Szíriai Arab Köztársaság külügyminisztere és miniszterelnök-helyettes Damaszkuszban visszaadta lelkét a Kegyelmes Istennek.

Miniszter úr olyan ember volt, akinek politikai és hazafias teljesítménye bevésődik a szíriai hazafiak emlékezetébe.
Az elmúlt napokban Miniszter úr részt vett a nemzetközi konferencia munkájában, amelynek célja a szíriai menekültek hazatérésének kidolgozása volt, szembeszállt a betegséggel, ami sajnos nyomot hagyott arcán, amikor hazatérésre szólította fel Szíria külföldre szorult honpolgárait.

Októberben egy üzenetet küldött az ENSZ Szíria ügyében illetékes különmegbízottja, Geir Pedersen útján az agresszor hatalmaknak, amiben elítélte a nyugati képmutatók és vahhabita arab szövetségeseik politikáját, ami gátolja a szíriai menekültek hazatérését és felhasználja a menekültek tragédiáját a saját szennyes célkitűzéseik megvalósítására.

Al-Moallem miniszter úr kiállása hazája függetlensége mellett 2011 óta arra ösztönözte az Európai Uniót uraló globalista érdekcsoportokat, hogy büntetőintézkedések hatálya alá vonják más szíriai állam tisztségviselőkkel együtt. Később az USA hasonló szankciókat léptetett életbe, mert Miniszter úr leleplezte a vahhabita terroristákat támogató nyugati hatalmak szerepét a Szíriai Arab Köztársaság elleni agresszióban és nem hagyott fel a nyugati országok bírálatával, “hazugok kórusának” nevezte a globalista nyugati vezetőket.

Miközben beszédet mondott az ENSZ közgyűlés 75. ülésén, Al-Moallem miniszter úr rávilágított, hogy az agresszor hatalmak szankciói ellehetetlenítik Szíria népének életfeltételeit. .

A Szíriai Arab Köztársaság Kormánya és Külügyminisztériuma őszintén gyászolja Walid Al-Moallem külügyminiszter urat, miniszterelnök-helyettest, aki hétfő hajnalban megtért a Teremtőjéhez.

Forrás: Szíriai Arab Hírügynökség (SANA, sana.sy/en),  Hybah/ Mazen

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑