Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 08. 27.

Washington több tucat teherautónyi fegyvert küldött a kurd szeparatisták támogatására

2019. 08. 27.

A szíriai SANA hírügynökség jelentése szerint az Egyesült Államok illegálisan több tucat teherautóval szállított fegyvert és egyéb felszerelést az Észak-Szíriában található Kamishli városába. Így szeretnék ugyanis támogatni az ott állomásozó ,,Szíriai Demokratikus Erők,, nevű kurd milíciát, mely az amerikaiak szövetségese.

A Kamishli városában élő szemtanúk beszámolója szerint eddig 200 amerikai katonai teherautó érkezett, mellyel az amerikai megszálló erők fegyvereket szállítottak az SDF kurd milíciának. A teherautók az észak-iraki Kurdisztán régióból érkeztek és Simalka településnél, egy folyónál lévő átkelőn keresztül keltek át a szíriai területekre.

E hónap elején az Egyesült Államok szintén küldött 200 teherautóval felszerelést a kurd szeparatisták számára. A konvoj Kamishli város Al-Hilalia negyedén hajtott keresztül és Haszaka város észak-nyugati részén lévő Ras Al-Ain település felé vették az irányt.

Washington azt is bejelentette, hogy örül annak, hogy az SDF jó kapcsolatokat alakít ki Izraellel, hiszen az SDF által irányított ún. ,,Szíriai Demokratikus Tanács,, az izraeli ,,Kahana Company,, számára adja el a Szíria földjéből illegálisan kitermelt olajat.

Az engedélyt ráadásul az Egyesült Államok Kincstára adta ki az izraeli cégnek, hogy olajat termelhet ki a szíriai Al-Jazira régióban. Vagyis az amerikaiak egy másik állam olaját árulják egy harmadik államnak.

Az amerikai csapatok jelenlétüket ,,az Iszlám Állam elleni harccal,, magyarázzák, azonban a valóság az, hogy illegálisan kitermelik Szíria olaját.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑