Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2023. 05. 14.

Zelenszkij a Magyarországot is ellátó olajvezeték felrobbantását javasolta

2023. 05. 14.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zárt ajtók mögött beszélt a Barátság-kőolajvezeték felrobbantására vonatkozó javaslatokról – jelentette a Washington Post a Pentagon kiszivárgott adataira hivatkozva.

“ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT AZ UKRÁN VEZETŐ AZT JAVASOLTA, HOGY MERÉSZEBB IRÁNYBA MENJENEK – OROSZ FALVAK ELFOGLALÁSÁT, HOGY BEFOLYÁST SZEREZZENEK MOSZKVA FELETT, ÉS FELROBBANTANAK EGY CSŐVEZETÉKET, AMELY OROSZ OLAJAT SZÁLLÍT MAGYARORSZÁGRA, EGY NATO-TAGÁLLAMBA” – ÍRTA A LAP.

A nyilvánosságra került anyag Zelenszkij és tanácsadói, valamint az ország katonai vezetése közötti személyes levelezést tartalmaz.

Azt állítja, hogy az ukrán elnök a nyugati fegyverek orosz területre történő csapásainak elutasításáról szóló biztosítékok ellenére sem utasította el ezeket a terveket.

A dokumentumok emellett a politikust “agresszív ösztönökkel rendelkező vezetőként” jellemzik, akinek a képe “szöges ellentétben áll a nyugodt és szilárd” államférfi képével.

Megjegyzendő, hogy január végén Zelenszkij azt javasolta, hogy indítsanak csapásokat Oroszország ellen, miközben szárazföldi csapatokat mozgatnak a határain belülre, hogy “elfoglalják a meg nem határozott határ menti városokat”.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑