Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 04. 28.

Amerikai szenátor Szíriából: Törökország áll a vegyifegyver-támadás mögött

2016. 04. 28.

Richard Dick Black amerikai szenátor (Virginia állam szenátora) kedd este Damaszkuszba látogatott és érkezése után azt jelentette ki a szíriai hírügynökségeknek, hogy elítéli hazája romboló és terrorizmust támogató külpolitikáját Szíria vonatkozásában.

A szenátor mindig is ismert volt Szíria és Dr. Bashar Al-Assad elnök úr támogatásáról, de látogatása egyben az első amerikai politikus látogatása is az országba az elmúlt 5 év alatt.

A virginiai szenátor szerint Szíriában nem létezik “mérsékelt ellenzéki harcos” mint ahogyan azt hazája kormánya állítani szokta, hanem csakis terroristák vannak, akik harcolnak a Szíriai Arab Hadsereg, a legitim kormány és a szíriai nép ellen.

Black kifejezte, hogy a szíriai konfliktus nem Szíriából indult ki, hanem azt évekkel ezelőtt gondosan tervelték ki a nyugati országok valamint az Öböl menti országok fővárosaiban továbbá Törökországban. Richard Dick Black szerint sem Törökországnak, sem Szaúd-Arábiának semmi joga nincsen beleavatkozni a szíriai belügyekbe. Véleménye szerint Assad elnök úr Szíriája egy sokkal szabadabb és szekulárisabb állam, mint bármely más közel-keleti ország, amely be akar avatkozni a szír belügybe és terroristákat támogat azért, hogy megbukjon a szíriai kormány.

Black többek közül Homs és Palmyra városokat is meglátogatta. Palmyrában kifejezte a helyi hírügynökségeknek, hogy az egész civilizáció hálás azért, amit a szíriai kormány erők tettek, hogy a történelmi várost felszabadítsák.

Néhány további gondolat, amelyet a szír hírügynökségeknek fejtett ki:

– Szaúd-Arábia nem kedveli a Szíriában létező vallási együttélést.
– Szaúd-Arábia mindenkiből vahabitát akar faragni.
– Szaúd-Arábia mindent leakar rombolni Szíriában.
– Szaúd-Arábia megalázta az amerikai elnököt és próbálta rákényszeríteni, hogy újra fontolja a Szíria elleni támadást.
– Szíria egy kicsi ország és ellen tudott állni a világ legerősebb hatalmainak: USA és Európai Uniónak. A szíriai nép egységes maradt.
– A Sarin gáz egy török terv része volt. A célja az volt, hogy a szíriai kormányt vádolhassák a használatával, hogy az Amerikai Egyesült Államok megtámadja Szíriát.
– A vegyi fegyvereket Törökországból csempészték be Szíriába. Minden bizonyítékunk megvan erre.
– Amikor az USA lemondott Szíria megtámadásáról – a vegyi támadás ürügyével, akkor Szaúd-Arábia és Törökország teljesen megőrültek. Mindkettő ország megalázta és kellemetlen helyzetbe tette Barack Obama amerikai elnököt.
– Hatalmas rés van az Amerikai Egyesült Államok, Törökország és Szaúd-Arábia között.
– Az egész világ felszíne megváltozna, ha Szíriát sikerülne megdönteni.
– Szíria egyetlen egy országra sem jelent fenyegetést.
– Az Amerikai Egyesült Államokban új elnökválasztások előtt állunk. Obama elnök nem tud kimászni abból, amit művelt Szíriában. Hiszek abban, hogy az új elnökünk új döntéseket fog hozni Szíriával kapcsolatosan

Ezen a kedd este készült képen a szenátor látható Szíria főmuftijával Ahmed Badr Al-Din Hassoun muftival.

amerikaiszenátor

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

,
Back to Top ↑