Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2016. 09. 28.

Anticionista zsidók tüntettek az amerikai elnökválaszás vitaestéjén (Képek)

2016. 09. 28.

New yorki ortodox zsidók tüntettek a két nappal ezelőtt megtartott  amerikai elnökválasztás televíziós vitájának helyszínén. Az anticionista zsidók ellenezték a két elnökjelölt Izraellel kapcsolatos politikáját.

neturei-karta-international

Neturei Karta International

Az Izrael ellenes Neturei Karta International zsidó szervezet tüntetett Long Island Hofstra Egyetem előtt. Az anticionista szervezet ellenzi Washington-Tel Aviv viszonyát. A zsidó szervezet úgy véli, hogy Izrael támogatása ellentétben áll a zsidó nép érdekével.

Az ortodox zsidó hit szerint Izrael állam megalakulása csak akkor következhet be ha eljön a Messiás. Ezért Izrael állam léte ellentétes a zsidó vallással ezért nem ismerik el annak létét.

A napokban Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök, találkozott mind két amerikai elnökjelölttel. Hillary Clinton demokrata elnökjelölt biztosította az izraeli vezetőt, hogy az USA továbbra is szövetségi viszonyt fog ápolni Izraellel. Donald Trump republikánus elnökjelölt garanciát adott Netanyahunak, ha ő nyeri a novemberi választásokat akkor Washington elismeri Jeruzsálemet Izrael osztatlan fővárosának.

anticionista-zsidok-3 anticionista-zsidok-2 anticionista-zsidok-1

.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑