Cadmus fordítás Cadmus

BHat hónapos börtönbüntetésre ítéltek egy LMBTQ-s aktivistát Tunéziában

Hat hónapos börtönbüntetésre ítéltek egy feminista aktivistát csütörtökön Tunéziában, amiért állítólag sértő megjegyzést tett rendőrökre, amikor panaszt tett az ellene indított lejárató kampány miatt.

A 26 éves Rania Amdouni arról számolt be, hogy a hatóságok zaklatni kezdték, miután részt vett a rendőri elnyomás ellen meghirdetett egyik tüntetésen. Ismeretlenek az interneten közzétették személyes adatait, például a lakcímét, rengeteg fenyegető üzenetet kapott, mindennapossá váltak az utcai sértegetések és inzultusok is.

Előző szombaton bement egy rendőrőrsre, hogy panaszt tegyen az ügyben, azonban letartóztatták hivatalos személy megsértésének vádjával, és hat hónapos szabadságvesztésre ítélték.

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) emberek szószólójaként ismert nő gyakori résztvevője a demokráciapárti tüntetéseknek az észak-afrikai országban.

A fiatal nő már korábban is panaszt tett a rendőrségen, miután járőrök elvették tőle a személyi igazolványát, és homofób sértéseket vágtak a fejéhez. Amdouni egyesülete szerint a mostani ítélet célja a “fiatalság elhallgattatása”.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑