Cadmus fordítás Cadmus

Dél-Szudán és Kongó békéjéért imádkozott a pápa

2017. 11. 26.

 „Hisszük, hogy az imádság Isten erejével működik, akinek semmi nem lehetetlen” – Ferenc pápa november 23-án délután a Szent Péter-bazilikában így imádkozott, hogy a két erőszak sújtotta övezetben megbékéljenek a szemben álló felek.

„A Feltámadt Úr döntse le az ellenségeskedés falait, amelyek elválasztják egymástól a testvéreket, különösen Dél-Szudánban és a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Ő segítse az erőszak áldozatául eső nőket, mentse meg a gyermekeket, akik a konfliktusoktól szenvednek, melyek elrabolják gyerekkorukat és olykor életüket is. Az Úr segítse a világ kicsinyeit és szegényeit, hogy továbbra is higgyék: Isten Országa közel van. Ő támogassa mindazokat, akik a jó eszközével küzdenek a rossz ellenében, testvéri gesztusokkal és szavakkal, a tisztelet, a találkozás, a szolidaritás révén” – folytatódott az ima.

A pápa a kormányzóktól nemeslelkűséget, egyenességet, állhatatos és bátor kitartást kér a béke keresésében, a párbeszéd és a tárgyalás útján. Ferenc pápa az Átfogó Emberi Fejlődés dikasztériumán keresztül anyagi támogatást is küld a konfliktus által leginkább sújtott egyházmegyéknek.

Orientalista.hu – Magyar Kurír

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑