2017. 11. 18.

Saját pártja is lemondatná MugabétHa a zimbabwei elnök nem hajlandó önként távozni, alkotmányos vádemelést kezdeményeznek ellene.

Saját pártja is lemondásra szólította fel a zimbabwei elnököt. Ez a legújabb jele annak, hogy Robert Mugabe elvesztette minden hatalmát, miután a hadsereg a héten átvette az irányítást az afrikai országban.

A katonai akciót az váltotta ki, hogy menesztették az alelnököt, akit addig Mugabe utódjának tartottak, mert összekülönbözött az elnök feleségével. Grace Mugabe azt hitte, ideális a helyzet, hogy ő lépjen a 93 éves államfő örökébe.

– Tiszta őrültség, hogy a felesége elnök akar lenni és dinasztiát akar kiépíteni. A zimbabweiek torkig vannak vele. Nem vállalunk felelősséget azért, amit egy feldühödött tömeg tehet. Meghallgajuk az üzeneteiket és békésen továbbítjuk azokat. Erőszak nélkül

– figyelmeztette Mubabét a zimbabwei függetlenségi háború veteránszövetségének vezetője, Chris Mutsvangwa.

A kormánypárt magas rangú politikusai azt nyilatkozták, hogy ha Mugabe nem hajlandó önként távozni a hatalomból, alkotmányos vádemelést kezdeményeznek ellene. Grace Mugabét pedig felszólították, hogy mondjon le tisztségéről a pártban.

Orientalista.hu – Euronews

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com