Cadmus fordítás Cadmus

Soros Ferenc pápa

2017. 08. 27.

Aki nem hiszi el, hogy ez a címe Giampaolo Rossinak a jobboldali Il Giornale blogjában közölt egyedülálló írásának, íme az eredeti cím: „Papa Francesco Soros”.

Rossi cikke így kezdődik: „Ezt úgy mondom, hogy a halál a szívemben van, de ez a pápa megöl. Nyugtalanít ideológiai szélsőségessége, és annak a mélységnek a hiánya, amivel szemléli azon korszakos témákat, amelyek társadalmunkat alapjaiban megrázzák. Nyugtalanít az a pontos médiastratégiája, amely teljes mértékben koherens a fősodratú média igényeivel, amelyhez oly kedélyesen vonzódik. Nyugtalanít az a tény, hogy ugyanazt mondja, amit a globális elit hallani akar tőle. Nyugtalanít, hogy egyes témákban látom, amint a római egyház megadja magát a kor szellemének úgy, ahogyan azt a legrosszabb technokrata globalizmus követeli; az a sodrás, amit a bőrünkön tapasztalunk. Nyugtalanít, hogy a bevándorlásról egy pápa úgy beszél, mintha a Nyílt Társadalom  egy dokumentumát olvasnám. És ha Krisztus helytartója, a katolikus egyház feje úgy hangzik, mintha Sorost ismételgetné, akkor talán mindannyiunknak nyugtalanoknak kell lennünk. És ha Emma Bonino  egyetért, és alig tudjuk megkülönböztetni üzenetét egy Roberto Saviano cikktől, az azt jelenti, hogy az egyház megszűnt ’hihetetlennek’ lenni azzal, hogy banálisan lett hihető”.

Most pedig szakítsuk félbe a cikket. Roberto Saviano egy drogkereskedőből lett politikus. Emma Boninoról pedig itt lehet olvasni.

A rendkívül éleslátó, nyolc nyomtatott oldal terjedelmű cikkben olyanok is olvashatók, hogy Ferenc pápa nem az egyház szociális doktrínáját, hanem egy szocialista doktrínát hangoztat.

És olyanok, hogy „Ferenc pápa talán nem tudja, de ítélete magának a nyugati demokráciának a gyökereit pusztítja el és állásfoglalása iszonyatosan közel van Soros unokáihoz, akik Európa városaiban ilyen feliratokkal menetelnek: ’Ne legyenek államok, ne legyenek határok!”.

Valamint: „Eme argentin és harmadik világbeli pápának a globális vándorlás láthatóan a célja, egy elérendő terv, egy megvalósítandó projekt…, vagyis ugyanaz a jövőképe, mint George Sorosnak.
A cikk vége felé az olvasható, hogy a katolikus egyház egy NGO-vá (nem kormányzati szervvé) változott.

Orientalista.hu – Lovas István

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑