Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 08. 07.

Cionista szervezet vezetője a templomok felgyújtására buzdít

2015. 08. 07.

A szélsőséges izraeli cionista Lehava szervezet vezetője Bentzi Gopstein nyíltan a keresztény templomok felgyújtására buzdít.

Gopstein a megszállt Jeruzsálemben egy izraelita vallási központban tartott beszédében, uszította a szélsőséges cionista híveit, a palesztin keresztény közösségek ellen. A kiszivárgott hangfelvételt másnap az izraeli sajtóorgánumok lehozták. – közölte a SAFA palesztin hírügynökség.

A hangfelvételen egy újságíró kérdezte a szélsőséges cionista vezetőt: “Támogatja e a templomok felgyújtását igen vagy nem?”

Gopstein válaszában megerősítette, a keresztény templomok felgyújtásának támogatását, majd visszakérdezett az újságírónak: “Te tagadod a RámBám-ot vagy mellette vagy?”

Az előadást hallgatók közül sokan megdöbbenve hallgatták Gopstein szavait és ők is megerősítést kértek az elhangzottakról. Gopstein ismételten megerősítette támogatását a keresztény templomok elpusztításáról.  A hallgatók közül többen figyelmezették a cionista vezetőt, hogy tartózkodjon az efféle kijelentésekről, de Gopstein állítás szerint képes akár ötven évet is börtönbe ülni de nem vonja vissza szavait.

Atallah Hana palesztin ortodox püspök elítélte a szélsőséges cionista vezető kirohanását. Hana szerint a cionisták megakarják félemlíteni a keresztény palesztinokat, de az ellenkezőjét érik el ezzel.

„A palesztin szentföldön élő keresztényeket az Úr védelmezi, az efféle kirohanások csak jobban összekovácsolja közösségünket, keresztény hittünk és arab palesztin öntudatunk megerősödik.” – mondta Atallah Hana püspök.

Az izraeli biztonsági erők a Shabak szerint nincs elég bizonyíték Gopstein ellen, hogy letartóztassák.  A Hareetz újságírójának kérdésére is hasonló választ adtak amikor megkérdezte, hogy a cionista  Lehava szervezetet miért nem teszik fel a terrorszervezetek listájára.

Másfél hónappal ezelőtt Galileában az Al-Tabiga községben cionista terroristák felgyújtották a Kenyérszaporítás templomát. Az izraeli rendőrség szerint két izraeli zsidó vádolható a Kenyér- és borszaporítás templomának egy hónappal ezelőtti felgyújtásával, akiket őrizetbe is vettek – értesült  a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat egy régóta körözött szélsőséges zsidó férfit vett őrizetbe hétfőn. Meir Ettingert templomok, mecsetek és palesztin civilek elleni támadásokkal gyanúsítják. Akárcsak a Sin Bét által kedden őrizetbe vett Mordechai Meyert. Ezek ez az első letartóztatások a múlt pénteki tragikus ciszjordániai gyújtogatás óta. – közölte az Euronews.

“A zsidó terrorizmus ellen is harcolunk. Nincs kompromisszum. Ez létkérdés országunk számára, és a kabinet már néhány rendkívül fontos lépést tett ennek érdekében. Ilyen az adminisztratív fogva tartás intézménye a zsidó szélsőségesekkel szemben is” – jelentette ki Móse Jaalon védelmi miniszter, aki vasárnap terjesztette ki az eddig csak a palesztin szélsőségesekre alkalmazott jogszabályt.

A tárgyalás nélküli fogva tartást akkor alkalmazzák, ha nincs elég bizonyíték a vádemeléshez, de megakadályozható ezáltal a további erőszak.

A pénteki lakástűzben életét vesztette egy másfél éves palesztin kisgyerek, megsérültek a szülei és négyéves bátyja is, akik még mindig életveszélyes állapotban vannak.

Megjegyzés: (A RámBám  Mosa Ben Maimon zsidó rabbi filozófus rövidített neve.)

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑