Cadmus fordítás Cadmus
Interjú

2015. 10. 10.

Interjú egy szíriai dandártábornokkal

2015. 10. 10.

Bahdzsat Szulejmán szíriai dandártábornok ( Szíria volt nagykövete Ammánban ) interjúja az orosz Sputnik News hírügynökséggel, az orosz katonai beavatkozásról és a szíriai-orosz kapcsolatokról.

-Mi a magyarázata erre az erős orosz beavatkozásra Szíriában?

– Senki sem áll egy omladozó fal alá, senki sem számít egy mozgássérült emberre, senki sem teszi fel a pénzét egy vesztes lóra, feltéve, ha nem ment el az esze. Az oroszok, és előttük az irániak, ha nem tapasztalták volna a hazafias szíriai állam bátor, szilárd álláspontját és legendás ellenállását Bashar Al-Assad elnök úr vezetésével, akkor nem álltak volna ki az oldalán a NATO összes tagállama, és a földgáz, és olaj arab monarchiák ellen. Kérdezheti ma valaki, hogy ha Szíria tényleg ilyen, amilyennek állítom, akkor mi szüksége van a segítségre és beavatkozásra? A válasz erre az, hogy pont azért, amiért ilyen a szíriai állam. Ezért van szüksége a támogatásra. A halottnak semmit sem ér az összes erősítő és élénkítő szer a világon. De a sebzett oroszlánnak szüksége van a sebeit begyógyítani, hogy a harctéren továbbra is oroszlán maradjon, hogy az ellenségeit elpusztíthassa. A világ összes háborújában a barátok és a szövetségesek támogatást nyújtanak egymásnak. Ahogyan a második világháború idején is történt, amikor az amerikaiak, még ha későn is, de támogatták Angliát és Franciaországot a német nácizmus és az olasz fasizmus ellen. Azok, akik azt ordítják, hogy a “szíriai rezsim” úton volt az összeomlás felé, ha nem lépett volna közben Oroszország direkt légitámadással, azok szándékosan megfeledkeznek arról, hogy a “szíriai rezsim” 5 éve áll ellene legendás módon az amerikai-európai,török, szaúdi, katari, izraeli agressziónak.. Ilyen ellenállásra a világ egyik nagy hatalma sem lett volna képes, elviselni ennyi ideig, és ha bármelyik nagy ország csak negyed ennyinek lett volna kitéve, mint aminek a szíriai állam ki volt téve, akkor pár hónap alatt össze is omlott volna, vagy akár pár hét alatt. Ezért jött az orosz baráti támogatás, előtte meg az iráni szövetséges támogatás. De itt utalni kell arra is, hogy az orosz támogatás nem új, hanem folyamatosan növekedett és erősödött a cion-arab agresszió súlyával együtt a szíriai nép és hadsereg ellen.

Ennek a támogatásnak a célja:

– Az elvárt háború idejének a megrövidítése.

– A vérontás nagyságának a csökkentése, a pusztulás méretével együtt, ami Szíriát sújtja, miközben úton van afelé, hogy hatalmas veszteséget okozzon az ellenségei terveiben és végkép elpusztítsa a világ összes tájáról hozott iszlamista terrorizmust.

– Megerősítse az ellenállást az ellenségekkel szemben.

– Felgyorsítsa a háború végének az elérését, az igazság ellenségei ellen. – Anélkül, hogy megfeledkeznénk róla, hogy mindez a legendás szíriai ellenállásra épült.

– Mi a véleményük az atlantista és török elutasításról, ami az orosz szerepet illeti?

– Nem gondolom, hogy a gyarmatosítás régi és új országainak bármilyen hitelessége lenne, ami ezt illeti. Ami az arab-török rezervátumokat illeti, azt nem gondolom, hogy egy cseppnyi erkölcsi vagy politikai legitimációjuk is lenne, ami megadná a jogot nekik, hogy ítélkezzenek az orosz és szíriai álláspontról a szövetségeseikkel együtt. Mivel az összes királya, sejkje és uralkodója, azoknak a rezervátumoknak csupán báb és sakkparaszt az atlanti uruk kezében, amit úgy mozgatnak és irányítanak, majd le is váltanak, ahogyan, és amikor csak azt akarják. Ezek csupán a gazdájuknak a hangja és nem a népüket képviselik.

– Mi a magyarázatuk arra, hogy Washington felhívta Moszkvát, hogy csatlakozzon a nemzetközi terrorizmus elleni koalícióhoz Washington vezetése alatt?

– Egyesek ez által arra szeretnék megkérni Moszkvát, hogy csatlakozzon a tényleges harc helyett a előadóművész média manipulációjához, színházi, és a részleges, diszkrét terrorizmus elleni “harchoz”, Ami által meghosszabbíthatják a terrorizmus és terroristák életét a régióban, ami az egész régiót porig rombolná egy olyan hazugság neve alatt, amit a terrorizmus elleni harcnak hívnak. Ez a felhívás hasonlít arra a szánalmas, ócska felhívására, ami Assad elnök távozását követeli.. Miközben a távozása a terrorizmus növekedését okozná, amíg el nem foglalja az egész régiót. Pont úgy, mint az oroszok felhívását Washington médiahős tagjai felé, hogy csatlakozzanak az orosz-szír koalícióhoz a terrorizmus ellen, ahelyett, hogy mindenki Washingtonhoz csatlakozna a csatlósaival

– Hogyan látják a szaúdi álláspontot?

– Véleményem szerint a szaúdi viselkedés, az orosz légitámadások után, azon fog összpontosulni, hogy több ezer terroristát az Iszlám Állam és Al-Kaida soraiból átkonvertálja a már alig létező, úgymond “mérsékelt” Szíriai Szabad Hadsereg soraiban. Véleményem szerint a szaúdi uralkodó család hatalmas pénzeket fognak ezeknek utalni, hogy a “szabad hadsereg” bomladozó holttestét újraéleszthessék.

– Van bármi garanciájuk afelől, hogy fennmarad a “szíriai rezsim”?

– Ezt csak is a szíriai nép dönti el. Senki másnak a világon ehhez semmi köze nincsen.

– Mit gondol arról, amit az amerikai vezetőség állít, hogy Oroszország egy vesztes stratégiát végez Szíriában?

– Amennyiben ez igaz igaz lenne, és ahogyan azt Obama a cinkosaival állítják, hogy Oroszország egy újabb “Afganisztáni mocsárba” esne, akkor mindezek csak bátorították és tapsolták volna, hogy jobban keveredjen bele Szíriában, még annál is jobban mint ma. Csak hogy a valóság az, hogy az orosz barátainknak a részvétele a szíriai fronton romba fogja dönteni az atlantisták tervét az összes amerikai csatlósukkal együtt a régióban. Azért kezdték el az ordítást az orosz beavatkozás ellen Szíriában már az első naptól kezdve.

– Mi a különbség az amerikai beavatkozás között Washington szövetségeseivel együtt, és az orosz támogatás között Szíriának? – Mint a különbség az föld és az ég között. Mint a különbség a sötétség és a fény között! Oroszország Szíria oldalán kiállt és továbbra is erősen kiáll:

-A nemzetközi legitimáció határozatait figyelembe véve, az ENSZ biztonsági tanács döntéseit végrehajtva, ami szerint az Iszlám Állam és a Nuszra Front (Al-Kaida szíriai szárnya) terrorszervezetek.

-Az orosz beavatkozás a legitim megválasztott szíriai vezetőség kérésére jött, hogy szembeszálljon a sötét terrorista emberiesség és világbéke ellenes terrorszervezetekkel.

-Az orosz beavatkozás az orosz nemzetbiztonságot szolgája, mert ezek a terrorszervezetek nyíltan Oroszország ellenesek, és egyértelmű a tervük, hogy a jövőben véres terror merényleteket hajtanának végbe az orosz földön.

-Oroszország azáltal, hogy a szíriai legitim államot támogatja, a civilizáció és polgárjogot védi az egész világon azzal, hogy szembeszáll a barbarizmussal, sötétséggel és véres agresszor terrorizmussal. Miközben a NATO tagállamok a csatlósaikkal együtt pont ennek az egésznek az ellenkezőjét tették…

Ezek (NATO és csatlósai):

1- A világ népeinek a biztonságát akarják destabilizálni és a társadalmakat szétbomlasztani.

2- A világ összes országát magukhoz akarják csatolni a saját irányításuk alatt.

3- Ezek a terrorizmus és rombolás erőit karolják fel a világ összes táján, hogy a saját érdekeiket szolgálják.

4- A világ országainak a kincseit és gazdaságát fosztogatják. Mindenki aki szembe száll velük, azt lerombolják, és háborút üzennek ellene.

– Nem tart attól, hogy a szunni muszlim gyűlölet ma növekedni fog Oroszország ellen, az új orosz szerep miatt Szíriában, mint ahogyan ezt más arab országok is állítják?

-A megerősített igazság az, hogy mindazok, akik az Iszlám Államot vagy a többi hasonló terrorszervezetet a szunni iszlám képviselőinek akarják tekinteni, azok az egész Iszlámot akarják lerombolni és Iszlám Állam (ISI/ISIS) méretére szabni. A szunni muszlimok képviselik a muszlimok 85%át a világon. Akik meg ilyen dolgokat állítanak, azok egyformának akarják bemutatni az Iszlámot és a Terrorizmust. Ők terjesztik azt a hazugságot, hogy az Iszlám Állam és az Al-Kaida képviseli és védelmezi az Iszlámot. -A második valóság, hogy Oroszország ma hatalmas munkát végez, amivel az egész Iszlámot szolgálja, de főleg a szunni muszlimokat, mert ténylegesen és eredményesen harcol mindazok ellen, akik saját maguk méretére szabták az Iszlámot, amivel többet ártottak az Iszlámnak magának, mint az Iszlám ellenségeinek egészen a keresztes háborúk óta a mai napig. E hatalmas szerepét Oroszországnak majd a muszlim generációk fogják emlegetni és felnézni rá évtizedekig, és nem úgy, mint ahogyan a vahabiták és muszlim testvériségiek mondják. Ellentétben az amerikai szereppel a régióban, amely a csatlósaival együtt hozta létre az Al-Kaidát. Washington az asztal alatt, a terrorizmus elleni harc címén támogatja a terrorizmust. Washington ma már nem is próbálja tagadni vagy rejtegetni, hogy nem akarja elpusztítani a terroristákat. Hanem éjjel nappal azon dolgozik, hogy a terroristákat beidomítsa, és úgy alkalmazza őket, ahogyan a céljainak megfelel. Olyan mocskos politikai célokat elérve általuk, amiket még az amerikai különleges osztagok sem tudnának minden esetben elvégezni.

– Maga volt Szíria nagykövete Jordániában. Engedje meg, hogy megkérdezzem a véleményét a jordán hadsereg főparancsnokának gratuláló leveléről a szíriai katona vezetéshez. Mi a valóság a mai hivatalos jordán álláspont mögött?

-Kedves, protokolláris gesztus a jordán hadsereg vezetőségének a gratuláció levele, de amire ma szüksége van Szíriának Jordániától az, hogy álljon le a kormánya a terrorizmus támogatásáról és felkarolásáról. De a hivatalos jordán álláspont el van veszve a szaúdi csatlóságában, ami rákényszeríti, hogy terroristák ezreit védelmezze és képezze ki a földjén, megfelelve az izraeli, török, amerikai, brit óhajoknak. Ha ezt abbahagyná, akkor egyenesen szembeszállna Jordánia az izraeli/szaúdi akarattal. Sajnos a jordán rezsim a mai napig nem mert kiállni a saját érdekei mellett sem, bár kívánjuk neki, hogy még ma és nem holnap álljon ki a maga érdekében.

– Mi a véleménye arról az amerikai kijelentésről, hogy az ISIS elleni háborúhoz 20 év kell?

-Sam bácsi, a csatlósaival együtt, kerülik, hogy bevallják a veszteségüket, miután nem tudták megbuktatni a szíriai államot. Kerülik, hogy belássák a szerepüket az iszlamista terrorizmus létrehozásában egészen az Al-Kaidától az Iszlám Államig. Próbálják a pusztítást, rombolást, a halált és emberek otthonok millióinak a lerombolását és menekülésre kényszerítését tagadni, eltusolni. Veszteségüket győzelemként beállítani… Majd próbálnának újra a régióba kerülni, hogy támogassák a terrorista csoportjaikat, amelyeket nagyon drágán neveltek, hogy újra gyarmatosítsák a régiót a katonai távozásuk után, ezért mondják egyszerűen, hogy 20 év kell az ISIS elleni harchoz. Ezért zavarodtak össze és ment teljesen tönkre az embereiknek az idegrendszere Erdogan Szultánságában és a haldokló szaúdi vahabita rezervátumban, amikor leleplezte őket Vlagyimir Putyin nagy orosz vezér és leállította a modern gyarmatosító terveiket.

Azért mert kevesebb mint 20 hónap kell hozzá, hogy elpusztítsuk az Iszlám Államot, de az összes más terrorszervezettel együtt.

Orientalista.hu – Szíriai Hírek és Siroi Isi fordítása

Megosztom:

Back to Top ↑