Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2017. 06. 27.

Olasz püspök: “Európát csak a keveredés mentheti meg a haláltól!”

2017. 06. 27.

Európát csak a keveredés mentheti meg a haláltól az olasz katolikus püspökök migráns alapítványának a vezetője szerint.

Különös dolgokat mondott a napokban a Migrantes Alapítvány vezetője, mons. Gian Carlo Perego a “La7” tévés csatorna “Kávészünet” nevű műsorában Olaszországról, Európáról és a migrációról.

Az Olasz Püspöki Konferenciához tartozó alapítvány vezetője arról beszélt az olasz tévéműsorban, hogy 175 ezer migráns befogadása és integrációja 8000 ezer olasz településnek nem jelenthet gondot.

A rendelkezésre áll forrásokat csupán olyan újfajta szolgáltatásra kell felhasználni kulturális közvetítőkkel, nevelőkkel, stb., akik elő tudják segíteni a migránsokkal a párbeszédet és a társadalmi beilleszkedésüket.

Utalt még arra is, hogy Olaszország haldoklik valójában szerinte, és ezért is van szükség a migrácóira és keveredésre az ún. szétterjesztett befogadás formájában. Ez azt jelenti igazából, hogy minden településre be kell telepíteni migránsokat. Kijelentette, hogy csak ez lehet a jövő útja:

“Egy ország, amely haldoklik, ahol 2016-ban 150 ezerrel többen haltak meg, mint ahányan születtek, a jövőjét csak a keveredésben találhatja meg, ahogy ezt már többször is mondta Scola bíboros is, és amint az mindig is megtörtént az olasz történelemben, de ez alkalommal békés úton”.

“Világos, hogy Európának fel kell végre ébrednie az álomból a szétterjesztett befogadást illetően, és elő kell azt mozdítani mind a 27 európai országban” – fűzte még hozzá.

Orientalista.hu – ( a-znewsonline, askanews.it)

Megosztom:
Back to Top ↑