Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2014. 12. 19.

Ausztráliai mufti szerint az ország a muszlimoké

2014. 12. 19.

Az európai angolszászoknak nincs jogunk birtokolni Ausztráliát.

Taj Al-Din Al-Halali ausztrál főmufti a mekkai zarándoklásból visszatérve kijelentette: A mostani ausztrálok őseinek többsége akartuk ellenére jöttek az új kontinensre, mi muszlimok saját akaratunk vezérlet minket ide hogy új hazát válasszunk, ezért az ország birtoklásában előjogaink vannak.

John Howard ausztrál miniszterelnök aggodalmát fejezte ki a főmufti kijelentései miatt. Howard a főmuftit még hét évvel ezelőtt nevezte ki hogy vezesse az ausztrál Iszlám Tanácsadó Testületet, azzal a céllal, hogy a két kultúrát közelebb hozzák egymáshoz.
Úgy gondolom, hogy ez a kijelentés cinikus mosolyt fog az ausztrál emberek arcára festeni. Bízom az ausztrálokban, hogy felülemelkednek és nem veszik magukra azokat a sértő szavakat, hogy ők csak bűnözők leszármazottjai és nincs joguk birtokolni az országot.-mondta a miniszterelnök a Middle East-nek adott interjúban.

Az egyiptomi származású Al-Halalinak már több botrányos kijelentése volt. Legutóbb a fedetlen arcú nőket , és a strandon napozó bikinis lányokat meztelen hústestként definiálta. A sértő kijelentéseket Sydney Ali ibn Abu Taleb mecsetben tette egy prédikáció részeként. Nem csak egész ausztrál társadalmat, de azon belül a 280 ezres muszlim közösséget és számos külföldi muszlim vallás vezetőt is felháborította Al-Halali beszéde.

Emiatt egyre nagyobb számban vannak azok az ausztrál muszlimok akik a főmufti menesztését követelik.

orientalista.hu

Megosztom:

Back to Top ↑