Cadmus fordítás Cadmus

A hatóságokra támadtak egy no-go zónában

2016. 10. 12.

Két rendőrautóra támadt egy tizenöt fős banda a Párizs melletti Viry-Chatillon városban még szombaton délután.

A Russia Today orosz hírportál összefoglalója szerint az első járműben ülő két járőr súlyosan megsérült, amikor a támadók kőzáport, majd Molotov-koktélokat dobáltak a kocsira. A rendőrök egy kereszteződésben teljesítettek szolgálatot, ahol a piros lámpánál megálló járműveket rendszeresen megtámadják. Feladatuk az volt, hogy ellenőrizzenek egy térfigyelő kamerát, amelyet korábban már több alkalommal megrongáltak.

A két rendőr – egy huszonnyolc éves férfi és egy harminckilenc éves nő – olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás előtt a helyszínen kellett rajtuk egészségügyi beavatkozást végrehajtani. A támadók az erősítésként kiérkező másik két járőrt sem kímélték: benzinbombákkal támadtak a hatóságokra. A helyszínre érkező rohamrendőrök egy elkövetőt sem tudtak kézre keríteni, a nyomozás még mindig tart.

Francois Hollande francia elnök az incidenst „hallatlannak és tűrhetetlennek” nevezte, és ígéretet tett, hogy az elkövetőket mihamarabb az igazságszolgáltatás elé állítják. Manuel Valls francia miniszterelnök megígérte, hogy a kormány megerősíti a rendőrséget, a két járőr támadóit pedig elkapják és megbüntetik. A miniszterelnök az „érzékeny negyedekben” szolgálatot teljesítő rendőrök felszerelésének megerősítését ígérte.

Magyar Hírlap

Megosztom:

Back to Top ↑