Cadmus fordítás Cadmus

A pápa százezer dollár segélyt küld az indonéziai földrengés és cunami áldozatainak

Az Átfogó Emberi Fejlődés dikasztériumán keresztül a Szentatya százezer dollár gyorssegély küldéséről rendelkezett, amelyet a természeti katasztrófa által sújtott lakosság megsegítésére fordítanak – írja a Vatikáni Rádió.

Segély az érintett indonéziai lakosságnak

Az elmúlt hét során erős földrengés és szökőár pusztított Indonézia több részén, különösen Szulavézi szigeten, a jelenlegi adatok szerint biztosan több mint 1400 ember halálát okozva és több ezer sebesültet hagyva maga után. Ferenc pápa az Átfogó Emberi Fejlődés dikasztériumán keresztül a jelenlegi szükséghelyzetben százezer dollár segítséget küldött a lakosság megsegítésére. A Szentatya ezzel lelki közelségéről és atyai bátorításáról akarja biztosítani a katasztrófa sújtotta terület lakosságát. Az összeget az apostoli nunciatúrával együttműködve osztják szét a leginkább érintett térségek között.

A Szentatya imája a katasztrófa minden áldozatáért

Ferenc pápa múlt vasárnap az Úrangyala elimádkozásakor imádkozott a csapás sújtotta személyekért, a sok halottért, a sebesültekért és mindazokért, akik elveszítették otthonukat és munkájukat. Az Úr adjon nekik vigaszt, és támogassa a mentési munkálatban résztvevőket. A Szentatya imáját kíséri a vatikáni dikasztérium anyagi hozzájárulása a szeretett indonéz lakosság javára, amelynek érdekében az egész katolikus egyház összefogott, a különböző püspöki konferenciákon túl számos karitász szervezet segíti a bajba jutottakat.

S4C.news, Vaticannews

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑