Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2023. 10. 24.

Öt muszlim ország, mely képes legyőzni Izraelt (videó)

2023. 10. 24.

A Whatsup World oldal készített egy összeállítást azokról a muszlim országokról, melyeket katonai erejük képesség tesz az ún. ,,Izrael állam,, legyőzésére.

A listán öt olyan muszlim szerepel, melyek a Közel-Keleti térség, és a világ meghatározó fegyveres erőivel rendelkeznek.

A listán szerepel a 225 ezer fős hadsereggel rendelkező Szaúd Arábia, mely a Közel-Kelet meghatározó katonai erejével bír. Fejlett légierővel, fejlett haditengerészettel és modern haditechnikával rendelkezik.

A lista negyedik helyén Indonézia áll, mely talán a legnépesebb muszlim ország, és egyben Ázsia egyik legkorszerűbb haderejével rendelkezik. A hadsereg aktív személyi állománya 400 ezer fő, a légierő pedig az utóbbi években állított hadrendbe újonnan gyártott orosz vadászgépeket.

A harmadik helyen a cionista rezsim ősi ellensége Irán áll. Az iráni hadseregnél azonban csupán a 420 ezer fős állományról tesznek említést és nem esik szó a szintén több százezer fős Iráni Forradalmi Gárdáról és a 2-3 millió fős tartalékos haderőről az ún. ,,Basiji,, milíciákról.

A modern iráni haditechnikai eszközök, a drónok és ballisztikus rakéták pedig több fegyveres konfliktusban is bizonyítottak. Az orosz haderő nem véletlenül iráni drónokat rendszeresített az ukrajnai konfliktus során.

Ali Khamenei ajatollah október 17-én nyilatkozatot tett közzé, melyben kijelentette, hogy a palesztinok ellen folyó izraeli népirtás folytatása esetén le fogják győzni Izraelt.

A lista második helyén szereplő Törökország a NATO katonai szövetség második legnagyobb haderejével rendelkezik. A török hadsereg aktív személyi állománya 425 ezer fő. A szárazföldi erőket és a légierőt tekintve mindenféleképpen a világ egyik legerősebb hadseregének számít.

A lista első helyén Pakisztán áll. A pakisztáni hadsereg ereje nem is az 550 ezer fős aktív állományban és az 500 ezer fős tartalékos erőben rejlik, hanem mindenféleképpen az ország 170 darab nukleáris robbanófejjel felszerelt rakétája a mérvadó.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Whatsup World)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑