Cadmus fordítás Cadmus

Dán segélyekből élnek az Iszlám Állam harcosai

Egy helyi lap szerint a dán kormány betegség és hátrányos helyzet miatt is segélyben részesít több olyan migránst, akik Szíriában az Iszlám Állam oldalán harcolnak.

 

A Berlingskea szerint a dán hírszerzésnek több olyan személyről is tudomása van, akik korai nyugdíjazásukat kérték, hogy ne kelljen dolgozniuk, majd amikor megkapták a dán juttatásokat, Szíriába utaztak az Iszlám Állam oldalán harcolni.

Ez egy hatalmas botrány, hogy a dán szociális hálóból kapott pénzzel többen is Szíriába utaztak”— mondta a dán munkaügyi miniszter, Troels Lund Poulsen, és hozzátette, hogy egy háborúban való részvétel sehogy sem egyeztethető össze azzal, hogy valaki segélyt kap. Érdekesség, hogy a jelenlegi szabályozások nem teszik lehetővé, hogy a dán állam befejezze vagy felfüggessze a juttatások kifizetését egy titkosszolgálati jelentés alapján, így a terroristák továbbra is kapnak pénzt az államtól.

A hírszerzés egyébként már 2014 óta próbálja elérni, hogy ne kaphassanak segélyt a “dán” dzsihadisták, akkor most újabb terroristákról derült ki, hogy a dán állam pénzéből élnek.

 

Orientalista.hu – 888

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑