Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 03. 31.

Egy német újságíró a „szabad sajtó” hazugságairól

2016. 03. 31.

Dr. Udo Ulfkotte 25 évig dolgozott a német médiában, és most elege lett.

A Russia Today-n megjelent videóinterjúban többek között az alábbiakat állítja:

„25 évig voltam újságíró, és arra tanítottak, hogyan hazudjak, csaljak, és hogyan ne hozzam nyilvánosságra az igazságot.

De látva, ahogy az utóbbi hónapokban a német és az amerikai média hogyan hangolja az európai embereket Oroszország ellen, elérkeztem egy ponthoz, ahonnan nincs visszaút. Ki kell állnom és el kell mondanom, hogy nem helyes, amiket a múltban tettem, hogy manipuláltam az embereket és propagandát folytattunk Oroszország ellen, és nem helyes, amit a kollégáim tettek és tesznek, mert azért fizetik őket, hogy elárulják az embereket Németországban és egész Európában.”

Ulfkotte nem az egyetlen, aki az utóbbi időben felemelte a szavát a média-manipuláció ellen. Amber Lyon, háromszoros Emmy-díjas újságíró beszélt az RT-nek arról, hogy az amerikai kormány és egyes külföldi kormányok folyamatosan lefizetik az újságírókat, hogy szelektáljanak a hírek között, és akár meg is hamisítsanak bizonyos információkat.

Szíriával kapcsolatban is tapasztalhattuk a média csúsztatásait. Öt éve, amikor a polgárháború kezdődött, a hírportálok másról sem írtak, mint hogy milyen jófejek a szír lázadók. De ugyanez volt Ukrajnánál is, a neonáci felkelőket éltették csak azért, mert Oroszország ellen léptek fel.

A Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumokban pedig arról esik szó, hogy az amerikai kormány „fájdalmat fog okozni” azoknak az országoknak, amelyek elutasítják a génmanipulált növényeket.

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

Back to Top ↑