Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 03. 23.

Az ország jobban teljesít?

2015. 03. 23.

Magyarország jobban teljesít. Persze, hogy jobban, mert senki sem mer valós képet közölni. Szaddam Husszein számára sem közöltek rossz híreket. Hogy is közölhettek volna?

Borsodban jártam a falvakat. Senki sem tudja, miként lehet errefelé párezer forintból megélni. A szociális ellátórendszer csak papíron létezik. Az abban dolgozó vezetők lenyúlják a normatívákat, így az öregeket és gyermekeket ellátó otthonokban nem elég a mosószer, az élelem és gyógyszer. Tetvesek, rühesek, ellátatlanok azok, akik számára sulykolják, hogy az ország jobban teljesít. Amikor az otthonok helyzetéről hivatalos jelentés készül, akkor a vezetők egymás torkának esnek, majd megegyeznek, de megyén túl nem terjednek a hírek, nehogy kiderüljön, hogy az ország nem teljesít jobban…

Akik olyan helyzetben vannak, hogy kommunikálni tudják bajaikat, ki tudják kiáltani dolgaikat a világ felé, ott Magyarország jobban teljesít. Ide jut pénz, támogatás. Azonban a nincstelen tömegek, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy panaszaikra odafigyeljenek, nem tudják a közvélemény elé tárni mi mindent nem kapnak meg, ami járna, és mi mindent vesznek el tőlük, ami az övék. Ők a szenvedő alanyok, nekik menniük kell.

A privatizációt követően az ország erőforrásai, termelőeszközei jórészt idegen kezekbe kerültek. Csupán két terület maradt, ahol még pénzt lehet elvonni: az egészségügy és az oktatás. Betegebbek vagyunk, korábban halunk meg és egyre hülyébbek leszünk, tehát fel sem fogjuk, mi történik velünk..

Gúnyosan azt is mondhatnám, hogy fiatalodik az ország. Nem azért, mert több gyerek születik, hanem mert már lassan nyugdíjba sem kell mennünk, még előtte meghalunk…

Teljesen mindegy milyen oldal kormányoz…az eredmény ugyanaz..

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑