Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2016. 01. 21.

Medina: Kerbela gyökerei – Husszein imám lázadása és a kiváltó okok – II. rész

2016. 01. 21.

A szörnyetegek, akik Husszein imám ellen harcoltak Kerbelában nem ismerték az irgalmat és nem tartották tiszteletben a Próféta családját sem.

Azonban egy dolog csak, hogy figyelmen kívül hagyják az igazság és Isten hangját megtestesülő Husszein imámot, de az egészen más, hogy megtámadták és megölték őt, miközben azt állítják, hogy azonos valláshoz tartoznak. Miféle álnokság ez?  kérdezhetné az ember.

A válasz Fatima segélykiáltásaiban rejlik. Nem sokkal apja vértanúságát követően bántalmazták, megverték, a mellkasát egy szöggel átszúrták, a bordáját eltörték és elvetélt Isten ellenségei által.

Ha a Próféta lányával ilyen kegyetlen módon bántak a Próféta bizonyos képmutató társai, akkor nem meglepő, hogy úgynevezett muszlimok Kerbelában tüzes lándzsákkal és nyilakkal támadták a Próféta unokáját.

Nem kímélték a gyerekeket

Az egyik szívszorító pillanat Kerbelában a hat hónapos Ali Asghar (béke legyen vele) vértanúsága volt, akinek egyetlen “bűne”, hogy Husszein imám fiaként született. Még Jazíd serege nem kímélte őt és lefejezték.

Az ember döbbenten áll ilyen felkavaró kép előtt. Ma az emberi jogi szervezetek kiállnak azért, hogy mindenki védelemben részesüljön, különösen a gyermekek és csecsemők. A magzatnak is vannak jogai az anyaméhben az életben maradáshoz.

De Medinában nemcsak Fatima sebesült meg súlyosan az ellene elkövetett támadás során, hanem gyermeke is életét vesztette, hiszen Fatima elvetélt.

Ez önmagában mutatja a támadók kegyetlenségét. Nemcsak azt a tényt hagyták figyelmen kívül, hogy ő volt a Próféta lánya és egy védtelen nő, hanem azt a tényt is, hogy áldott állapotban van, és mindezek ellenére megtámadták.

Az anya bántalmazása és magzatának meggyilkolása csak a kezdet volt, az Omájjád dinasztia szörnyű hagyatékként végzett a Próféta udvartartásában lévő csecsemőkkel, gyermekekkel is.

Talán Ali Asghar anyja vigaszt talált Muhsinben (béke legyen vele), aki mártírhalált halt, még mielőtt a világra jöhetett volna. Igen, azok a szörnyű tettek, hogy gyermekeket mészárolnak le, nem Kerbelában kezdődtek, hanem már 50 évvel korábban Medinában.

A valódi gyökerek…

Ahl-ul-Bayt (Mohmad-házat) tragédia után tragédia sújtotta, és követői továbbra is, mind a mai napig elnyomottak. Hasszan imám (béke legyen vele) foglalta össze a dolgok lényegét, amikor azt mondta: “Nincs olyan nap, mint a te napod, O ‘Aba Abdillah”.

A kerbelai tragédiára emlékezve tehát ne feledjük Fatima Zahra tragédiáját, ami kikövezte az utat az Omájjád dinasztia által okozott mészárlásához Kerbelánál. Ezt ugyanazok az elnyomók tették, akik akkor meggyilkolták és kínozták az Ahl-ul-Bayt (Mohmad-ház) tagjait, és akik mind a mai napig ezt teszik követőivel.

Orientalista.hu (english.tebyan.net – persianews.vcp.ir)

Megosztom:

Back to Top ↑