Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 12. 09.

Washington által támogatott erők akadályozták az Iszlám Állam elleni harcot

2017. 12. 09.

Amikor a Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetségeseik átkeltek az Eufrátesz-folyón Deir Ezzor tartományban, az USA által támogatott zsoldosok (a kezükben lévő gátak felhasználásával) több vizet engedtek az alsóbb szakaszokra, megemelve ezzel a vízszintet és megnehezítették az ISIS terrorszervezet elleni harcot.

Ezután az Orosz Honvédelmi Minisztérium világosan beszámolt róla; emlékezhetünk arra a “szarkazmusra”, ahogyan bizonyos emberek és hivatalos személyek kezelték az orosz helyzetelemzést.

Ez a két kép (és még több) akkor készült, amikor a “Syrian Arab Army” oldal szerkesztőségének egyik tagja jelen volt és továbbítani tudta azokat.

– A fenti kép azelőtt készült, amikor az USA támogatta zsoldos milíciák megemelték a folyó vízszintjét; a Szíriai Arab Hadsereg műszaki csapatai pontonhidat telepítettek az ISIS terroristák megszállta szigetre történő átkelés biztosítására, hogy folytassák a Deir Ezzor felszabadítására indított hadműveletüket.

– Az alsó kép akkor készült, amikor a vízszintet megemelték, a képen látható két piros vonal mutatja hol volt a híd. Teljesen elborította a víz, még a száraz partszakasz nagyobb részét is, amelyet összekötött.

Megkérdezték a képek készítőjét, hogy miért nem akkor csinálta a fotókat, amikor a lapos partot még nem borította el a víz. A fotós katona azt válaszolta, hogy a vízszint rohamosan növekedett, kevesebb mint 12 óra alatt, nem vették számításba, hogy ilyen hamar tetőzik. Ez mind arra utal, hogy az USA támogatta zsoldosok rendkívül gátlástalanul lassítani akarták a Szíriai Arab Hadsereg ISIS terroristák elleni hadműveleteit. A problémát a hadsereg megoldotta, azonban az ISIS ellenes műveletek lassabban zajlottak.

Mindezek után a Pentagon azt merészeli állítani, hogy ők győzik le az ISIS terrorszervezetet Szíriában; talán elfelejtik megemlíteni, hogy a “hibájuk” miatt a szíriai katonáknak fel kellett adniuk a stratégiailag egyik legfontosabb hegyet a Deir Ezzori Katonai Repülőtér közelében. Elfelejtik amit John Kerry bevallott, hogy az USA csak megfigyeli az ISIS terrorszervezet hadmozdulatait a szíriai sivatagban arra várva, hogy megközelítse Damaszkuszt és a szíriai katonai vezetés tárgyalásokért könyörögjön.

Ez a Szíriában elért “eredményeik” valós oldala, nevezhetik magukat “hivatalos személyeknek”, de ettől sem érnek többet, mint bármely hazug alak.

Van egy dolog, ami azzá tesz bennünket ezen az oldalon, akik vagyunk: az, hogy nem beszélünk arról a tényről, amit nem tudunk; és független önkéntesek vagyunk, senki nem gyakorol ránk nyomást, csak Hazánk iránti elkötelezettségünk és szent kötelességünk vezérel.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:
Back to Top ↑