Cadmus fordítás Cadmus

Szíriaiakból álló embercsempész bűnszervezetet számoltak fel a ciprusi hatóságok

2023. 08. 23.

A ciprusi hatóságok bejelentették szerdán, hogy felszámoltak egy szíriaiakból álló embercsempész bűnszervezetet, amely hajókon szállított szíriai migránsokat a földközi-tengeri szigetországba Szíriából, Libanonból és Törökországból.

A ciprusi rendőrség közölte, hogy háromhónapos nyomozati munka eredményeként öt szíriai állampolgárságú gyanúsítottat fogtak el egy rajtaütésben, amelynek során több lakást kutattak át az ország délkeleti részében.

Egy ciprusi bíróság elrendelte a gyanúsítottak őrizetbe vételét nyolc napra, amíg a rendőrségi vizsgálat lezárul. A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy embercsempész bűnszervezethez tartoztak.

Egy rendőrségi szóvivő az AP-nek elmondta, hogy további hét szíriai állampolgárt keresnek, köztük a bűnszervezet vezetőjét, aki feltehetően külföldre menekült.

Elmondta, hogy a rendőri razzia során 44 szíriai migránst találtak az átkutatott lakásokban, akik menedékkérők, illetve olyan személyek, akik már nemzetközi védelmi státuszt kaptak. A migránsokat kihallgatják és elengedik, ha nem derül ki róluk, hogy az embercsempészbandához tartoznak.

A ciprusi belügyminisztérium közölte, hogy az elmúlt hónapokban megnövekedett a tengeri úton érkező szíriai migránsok száma, miközben a menedékkérelmek jelentősen visszaestek a migránsok beáramlásának visszaszorítását célzó kormányzati intézkedések következtében.

MTI

Megosztom:

,
Back to Top ↑