Cadmus fordítás Cadmus

Salman király: A Ramadánt beárnyékolják a palesztin nép ellen elkövetett bűnök

2024. 03. 17.

Salman Bin Abdulaziz Al-Saud szaúdi uralkodó a Ramadán hónapot köszöntő beszédében elmondta, hogy idén a böjti hónapot beárnyékolják a palesztin nép ellen elkövetett bűnök.

Az uralkodó azt is hozzátette, hogy a nemzetközi közösségnek mindent el kell követnie azért, hogy minél hamarabb tűzszünet lépjen életbe Gázában és véget érjenek a palesztin nép szenvedései.

Éppen ezért a tűzszünet mielőbbi életbe lépése után egy humanitárius folyosó kiépítésére is szükség lesz, hogy a segélyszállítmányok eljuthassanak a súlyos támadásokat elszenvedő palesztin lakossághoz.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 31 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Kuwait Times)

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑