Cadmus fordítás Cadmus

Emelkedett a damaszkuszi iráni konzulátus elleni támadás halálos áldozatainak száma

2024. 04. 03.

Tizenhatra emelkedett a damaszkuszi iráni konzulátus elleni – Izraelnek tulajdonított – légitámadás halálos áldozatainak száma – közölte szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A brit székhelyű, kiterjedt szíriai forráshálózattal rendelkező civil szervezet szerint “tizenhatra emelkedett az iráni nagykövetség melléképülete elleni izraeli csapások halálos áldozatainak száma”.

Korábban nyolc halottról lehetett tudni, akik között ott volt Mohammad Reza Zahedi, az iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú parancsnoka is.

Az OSDH legfrissebb összesítése szerint az április elsejei támadás nyolc iráni, öt szíriai állampolgár, valamint a libanoni Hezbollah síita milícia egyik tagjának életét követelte. Rajtuk kívül két civil – egy nő és a fia – vesztette életét.
Irán és szövetségesei Izraelt vádolják a támadás elkövetésével. Ebrahim Raiszi iráni elnök szerdán ismételten megtorlással fenyegette Izraelt.

Mint mondta, ez a támadás nem marad válasz nélkül. Szerinte a történtek azt mutatják, hogy Izrael nem retten vissza semmilyen bűncselekménytől.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑