Cadmus fordítás Cadmus

Fenyegetések miatt riadókészültséget rendeltek el a Fülöp-szigetek összes polgári repülőterén

2023. 10. 06.

Fokozott riadókészültséget rendeltek el a Fülöp-szigetek 42 polgári repülőterén, miután a hatóságokat egy repülőgépen elhelyezett robbanószerkezetekről értesítették – közölte pénteken a szigetország polgári légiközlekedési hatósága. A fenyegetést sokan vaklármának tartják.

Az illetékes szerv közleménye szerint az e-mailben érkezett, a Cebu, Bicol, Davao és Palawan felé közlekedő járatokat érintő fenyegetések miatt a repülőtereken “azonnali hatállyal biztonsági intézkedéseket vezettek be”, és a lehetséges további fenyegetéseket is figyelemmel kísérik.
Noha az eredetileg szerdán reggel érkezett elektronikus üzenetben a “bomba” szó nem szerepelt, a szövegben azt írták, hogy “egy repülőgép fel fog robbanni” a manilai nemzetközi repülőtéren.

Jack Wanky légügyi rendőrfőkapitány kétségének adott hangot a fenyegetés komolyságát illetően. “Valószínűleg átverésről van szó. Nem történik semmi. A repülőtér zavartalanul működik, ez a természetes” – mondta.

A fenyegetésnek a megkérdezett utazók körében is szkeptikus fogadtatása ellenére a hatóságok a manilai nemzetközi repülőtér valamennyi termináljához járőröket, valamint bombakereső rendőrkutyás egységeket irányítottak.

Jaime Bautista közlekedési miniszter közölte: a bűnüldöző szervek szoros együttműködésében zajló intézkedések várhatóan nem lesznek hatással a menetrend szerinti járatokra, az utazóközönség biztonságát pedig az érvényben lévő protokollok garantálják.

MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑