Cadmus fordítás Cadmus

Húszi rakétavető ütegeket semmisített meg az Egyesült Államok

2024. 03. 09.

Az amerikai fegyveres erők a húszi milícia két, teherautóra szerelt hajóelhárító rakétavető ütegét semmisítették meg Jemenben még pénteken az illetékes regionális parancsnokság a Platform X-en szombat reggel tett bejelentése szerint.

A beszámol szerint a húszi milícia péntek délután két hajó elleni ballisztikus rakétát is kilőtt Jemenből az MV Propel Fortune nevű hajóra az Ádeni-öbölben. A szingapúri zászló alatt közlekedő teherhajót azonban nem érte találat és sérülésekről vagy károkról sem érkezett jelentés.

A Vörös-tengeren közlekedő hajók ellen intézett rakétatámadásokkal az iszlamista húszik a Gázai övezetben végrehajtott izraeli támadások befejezését akarják kikényszeríteni.

Tekintettel a hajóforgalomra jelentett kockázatra a hajózási társaságok egyre inkább kerülik az Ázsia és Európa közötti legrövidebb tengeri szállítási útvonal használatát, ami mostanra már érzékelhető hatást gyakorol a világkereskedelmi forgalomra. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság ezért már több ízben mért csapást húszi célpontokra Jemenben.

A jemeni húszik háborút hirdettek az izraeli megszálló hadsereg ellen miután cionista rezsim több tízezer ártatlan palesztin civilt mészárolt le Gázában. A hadüzenet Izraelnek és a vele szövetséges országoknak illetve a cionista államot támogató nemzetek ellen is szól. A Húszik mindaddig folytatják hadműveleteiket a Vörös-tengeren amíg a megszálló hadsereg be nem fejezi gázai palesztinok öldöklését.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑