Cadmus fordítás Cadmus

Legalább 150 fegyveres vesztette életét a fokozódó jemeni harcok során

2018. 11. 05.

Fokozódtak a harcok a hétvége során a jemeni Hodeida kikötővárosban a síita húszi felkelők és a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció támogatásával bíró  al-Hadi ex-elnök erői között, legalább 150 fegyveres meghalt – jelentette vasárnap az AP amerikai hírügynökség jemeni tisztviselőkre hivatkozva.

A jelentés szerint a húszik kezén lévő kikötővárost a hétvége során koalíciós légicsapások és tüzérségi támadások rázták meg, miközben a kormányerők szárazföldi offenzívát készítettek elő Hodeida elfoglalására.

A várost védő húszik részleteket mellőzve azt közölték, hogy a harcokban 215 ellenséges fegyverest öltek meg vagy sebesítettek meg, és 20 páncélos járművet semmisítettek meg.

A harcok péntek hajnalban újultak ki a Vörös-tenger partján fekvő Hodeidában, amely fontos kereskedelmi központ, és ahova a nemzetközi segélyek nagy része, csaknem 70 százaléka érkezik.

Az északnyugat-jemeni Szaada, valamint a közép-jemeni Bajda tartományokban is kiújultak a harcok – tették hozzá az AP-nek nyilatkozó tisztviselők.

Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és szunnita szövetségeseik 2015 márciusa óta harcolnak az ország megbuktatott kormányát száműzetésbe kényszerítő, iráni támogatású húszik ellen.

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑