Cadmus fordítás Cadmus

Örmények ezrei tüntettek Brüsszelben Azerbajdzsán ellen

2023. 10. 01.

Örmények ezrei tüntettek vasárnap Brüsszelben Azerbajdzsán ellen az azeri villámoffenzíva múlt heti győzelme és a hegyi-karabahi örmény szakadárok kapitulációja nyomán.

A tüntetők azzal vádolták az Európai Uniót, hogy az azerbajdzsáni gázszállításokért cserébe szemet huny az örmények szenvedése felett. A transzparensek egyikén “Eladó 2000 év örmény civilizáció azeri gázért” felirat volt olvasható.

A belga fővárosban tartott megmozdulásra Európa különböző pontjairól érkeztek külföldön élő örmények. A szervezők szerint tízezren mentek el a tüntetésre. A tiltakozó akció résztvevői etnikai tisztogatással vádolták Azerbajdzsánt Hegyi-Karabahban. Felhívásukban nemzetközi és humanitárius jelenlétet szorgalmaztak Örményországban, illetve Azerbajdzsán elleni szankciókat követeltek.

Nazeli Bagdaszárján, Nikol Pasinján örmény miniszterelnök szóvivője vasárnap közölte, hogy a mintegy 120 ezres Hegyi-Karabahból Örményországba kényszerből áttelepülők áradata az utóbbi 24 órában alábbhagyott, s a folyamat a végéhez közeledik.

“Az utolsók, akik még át akarnak költözni Örményországba, azt most teszik. Örményországba 100 514 kényszerből áttelepülő érkezett eddig. A legutóbbi adatokhoz képest ez minimális növekedést jelent” – fűzte hozzá.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑