Cadmus fordítás Cadmus

Új-Zélandra utazik a török köztársasági elnökhelyettes és a külügyminiszter

2019. 03. 17.

Oktay és Çavuşoğlu Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök utasítására, a mai terrortámadásban életét vesztett 49 áldozat temetésére utazik Új-Zélandra.

Ugyanakkor Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök felhívta Dame Patsy Reddy új-zélandi államfőt, s az egész muszlim világ nevében elítélte a Christchurch városban 2 mecsetben történt, 49 ember halálával és 48 sebesülésével járó terrortámadást.

„A támadást végrehajtó terrorista támadás előtt közzétett kiáltványa egyértelművé teszi, hogy ez a támadás nem egyéni kezdeményezés volt. Egy terrorszervezet áll mögötte. Nagy könnyebbséget jelentene Új-Zélandnak, ha sikerülne felderíteni a támadás mögött álló terrorszervezetet” – jelentette ki Erdoğan a telefonbeszélgetés során.

Erdoğan azt is elmondta, hogy egy küldöttség kíséretében Új-Zélandra küldte Fuat Oktay köztársasági elnökhelyettest és Mevlüt Çavuşoğlu külügyminisztert.

„Rendkívül hasznos lenne velük egy új terv közös értékelése. Nem szeretnénk, ha árnyék borulna Új-Zélandra, a béke országára” – jelentette ki a köztársasági elnök.

TRT

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑