2017. 09. 26.

Decemberben hirdetnek ítéletet Salah Abdeslamék ügyébenGyilkossági kísérlet vádjával kedden megkezdődött Brüsszelben a 2015 novemberében Párizsban elkövetett terrortámadások kitervelésével vádolt Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari büntetőpere, amiért egy héttel a brüsszeli terrortámadásokat megelőzően rendőrökre támadtak, ítéletet december második felében hirdetnek a brüsszeli bírósságon – közölte a La Libre Belgique belga napilap kedden.

A napilap a szövetségi ügyészség információi alapján arról tájékoztatott, hogy a decemberben folytatódó tárgyaláson, jelen lesz Soufien Ayari, valamint saját kérésére részt vesz Salah Abdeslam is. Mint közölték ez lesz az első eset, hogy a Párizsban hét helyszínen elkövetett terrortámadásokkal összefüggésben ítélet születik.
A keddi meghallgatáson egyik vádlott sem jelent meg – tette hozzá az ügyészség.
Salah Abdeslam és Ayari ellen gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás.
Érdekes lehet számodra:

A  jelenleg franciaországi őrizetben tartott fiatalember és társa tavaly március 15-én, Brüsszel Forest negyedében lőfegyverrel támadt a házkutatásra kiérkezett rendőrökre. A tűzpárbajra a hatóságok terrorellenes csoportjának a párizsi terrortámadások felderítése kapcsán folyatott művelete közben került sor.

Orientalista.hu – MTI

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com