2017. 09. 22.

Elsüllyedt egy menekülteket szállító halászhajóNégy menekült hullámsírba veszett és sokan eltűntek a Fekete-tenger török partjainál – jelentette az Anadolu török hírügynökség.

A tragédia az északnyugat-törökországi Kefken településtől körülbelül 120 kilométerre északra történt. A beszámoló szerint a parti őrség 38 migránst kimentett, ugyanakkor 15-20 illegális bevándorló eltűnt, őket továbbra is keresik a hatóságok. A menekültválság kezdete óta a Fekete-tengeren nem fordult elő hasonló baleset, a Törökországból az Európai Unióba tartó illegális bevándorlók útja általában az Égei-tengeren keresztül vezet.

A parti őrség közleménye alapján a bajba jutott migránsok először egy közelben haladó kereskedelmi hajótól kértek segítséget. A hatóságok végül két repülőgépet, egy helikoptert és hat hajót küldtek a helyszínre. A mentésben öt kereskedelmi hajó is közreműködik.

Az Anadolu a szerencsétlenül jártak nemzetiségéről, valamint feltételezett úti céljáról nem tett említést. A parti őrség a hírügynökségnek arról is beszámolt, hogy augusztus 13. és szeptember 9. között hét esetben összesen 834 illegális bevándorlót és 10 embercsempészt fogott el a Fekete-tengeren.

Orientalista.hu – MTI

Címkék: , , , ,


Back to Top ↑