2017. 08. 13.

Folytatódhat az erőszak az utcákon KenyábanTovábbi erőszakos tüntetésektől lehet tartani szombaton Kenyában, ahol az elnökválasztás ellenzéki jelöltje, Raila Odinga volt miniszterelnök hívei nem ismerik el a választás hivatalos eredményét, amely szerint a hivatalban lévő államfő, Uhuru Kenyatta győzött.

Az eredmény pénteki ismertetése óta már legkevesebb négyen, szerda óta pedig kilencen haltak meg tüntetők és a rendőrség összecsapásai nyomán. Az egyik áldozat egy kilencéves kislány, akit véletlenól talált el egy golyó Nairobiban, amikor a rendőrök a levegőbe lőttek, hogy szétoszlassák a tömeget. A gyerek egy erkélyen állt, amikor eltalálta a lövedék.

A választási bizottság adatai szerint Kenyatta a szavazatok 54 százalékát kapta. Az ellenzék ezt nem ismeri el, szerintük meghamisították a választási eredményt.

Uhuru Kenyatta, a független Kenya első elnökének fia nyugalomra és egységre szólította fel a népet a kiélezett választási kampány után.

A választásokat a stabilitás mércéjének is tartják Kelet-Afrika egyik legnagyobb gazdaságában, ahol egy évtizeddel ezelőtt több mint ezren haltak meg az akkori választásokat követő zavargásokban.

Orientalista.hu – Euronews

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com