2017. 01. 10.

Megtámadtak egy török rendőrőrsötEgy támadó meghalt, egy rendőr pedig súlyosan megsebesült abban a lövöldözésben, amely kedd délután tört ki a délkelet-törökországi Gaziantep város központi rendőrkapitánysága előtt – jelentette a Dogan török hírügynökség.

Az ismeretlen személyazonosságú támadó kedden fél négy körül próbált bejutni a rendőrség épületébe. Amikor megpróbálták feltartóztatni, lőni kezdett, a rendőrség emberei viszonozták a tüzet. A terrorelhárítás, a speciális egységek és a mentők szinte azonnal a helyszínre érkeztek, szemtanúk szerint egy másik fegyveres is részt vett a támadásban, utána hajtóvadászat indult. A környéket tűzszerészek vizsgálják, a rendőrök a környékbeli épületeket és a parkoló autókat is átfésülik. A meglőtt rendőr a Hürriyet információi szerint súlyos állapotban van.

A gaziantepi rendőrkapitányság ellen korábban is hajtottak végre támadást. Tavaly május 1-én az Iszlám Állam terrorszervezet egyik öngyilkos merénylője robbantotta fel magát autójával az épületnél. Az incidensben 3 rendőr meghalt, 23 ember pedig, köztük több civil, megsebesült.

Orientalista.hu – MTI

,


Back to Top ↑