2017. 11. 21.

Mohamedek lepik el egész AusztriátEgy statisztikai adat éppen akkor erősítette fel az Ausztria iszlamizálódásáról folytatott vitát, amikor az osztrák jobboldal két pártja az új kormánykoa-líciót előkészítő tárgyalásokat folytat, Alsó-Ausztriában pedig kampány zajlik a januári tartományi választások előtt. Az adat nem más, mint hogy – névváltozataival együtt – a Mohammad már az ötödik leggyakoribb név, amelyet Bécsben a fiú újszülötteknek adnak a szüleik.

Erre a Kronen Zeitung bulvárlap jött rá, mivel a hivatalos bécsi statisztikában a Mohammad névváltozatait (Muhammad, Mohammed) külön számolják, így nem került a leggyakoribb tíz név közé. Ma a Mohammed név az ötödik helyen van, majd a negyediken, a harmadikon, és így tovább.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), illetve – úgy gondolom – a tősgyökeres bécsiek és az itt élő nem muszlim migránsok többsége is nem egy iszlám uralta Bécsben képzelik el a jövőt – mondta Johann Gudenus, az osztrák főváros FPÖ-párti alpolgármestere. „A muszlim párhuzamos társadalom sokkal előrehaladottabb Ausztriában, mint ahogyan azt az emberek egyáltalán el tudják képzelni”, figyelmeztet a Wochenblick hetilapban egy egyiptomi apától született, a muszlimról a keresztény hitre áttért osztrák.

A 8,7 milliós Ausztriában mintegy 700 ezer muszlim él. A radikálisan bevándorlásellenes FPÖ hírek szerint elérte a koalíciós tárgyalásokon, hogy az elmúlt évek menekülthullámában az országba érkezett – zömmel muszlim – migránsok hat év helyett csak tíz év letelepedés után kaphassanak osztrák állampolgárságot, és várhatóan a juttatásaikat is megnyirbálják. Az FPÖ az alsó-ausztriai kampányban „muszlim mamaként” támadja Johanna Mikl-Leit­ner néppárti tartományfőnököt, miután kiderült: egyes alsó-ausztriai óvodákban török nyelvre és török dalokra tanítják az osztrák gyerekeket.

Magyar Idők Online – Szőcs László

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com