2017. 09. 22.

Őrizetbe vettek egy férfit a spanyolországi támadásokkal összefüggésbenŐrizetbe vettek a hatóságok egy 24 éves marokkói származású férfit pénteken a kelet-spanyolországi Vinarozban, akinek feltételezhetően köze volt az augusztusi barcelonai és cambrilsi terrorakciókhoz – közölte internetes oldalán a spanyol belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított szoros kapcsolatot tartott fenn a támadásokért felelős terroristasejt több tagjával, főként a csoport radikalizálásával vádolt Abdelbak esz-Szatti imámmal.

A spanyol csendőrség azt feltételezi, hogy a most őrizetbe vett férfi segítette a terroristákat a mintegy 100 kilogrammnyi TATP robbanószer előállításához szükséges anyagok beszerzésében.

Az ő személyi iratait felhasználva vásárolhattak például nagy mennyiségű hidrogén-peroxidot, illetve úgy vélik, járművet biztosított számukra a vegyianyagok elszállításához – áll a közleményben.

Az augusztus 17-én és 18-án elkövetett merényletekben 16 ember vesztette életét és több mint 150-en megsérültek.

A támadásokért egy 12 fős terrorista sejtet tartanak felelősnek a hatóságok, amelynek egy kivételével minden tagja marokkói állampolgár volt.

Orientalista.hu – MTI

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com