Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2024. 01. 23.

Több százezren tiltakoztak a Gázai háború ellen Madridban, Barcelonában és Tel-Avivban

2024. 01. 23.

Több százezeren tiltakoztak a Gáza ellen folyó izraeli agresszió ellen Madridban, Barcelónában és Tel-Avivban.

Míg Spanyolországban a tiltakozók nemtetszésüket fejezték ki azért, amiért kormányuk támogatja az izraeli agressziót, addig Tel-Avivban a Netanjahu kormány ellen tiltakoztak a helyi lakosok.

Az izraeli tüntetők a Gáza övezet ellen folyó katonai műveletek leállítását követelték Benjamin Netanjahutól. Szerintük ugyanis a tűzszünet lenne a megoldás arra, hogy szeretteik hazatérhessenek a Hamasz fogságából.

 

A tiltakozók szerint a Netanjahu kormány belebukott a Gázai háborúba. A hírszerzés mulasztásai miatt nem tudta megelőzni a konfliktust, most pedig képtelen a Hamasz által elrabolt túszok kiszabadítására, melynek egyetlen módja a tűzszünet lenne.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 25 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 60 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (CGTN Europe)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑