Szíria

2015. 08. 04.

Haditudósítás a Szíriai Arab Hadsereg honvédő háborújárólA Szíriai Arab Hadsereg visszaverte az Iszlám Állam támadásait Haszaka városban és több területet szabadított fel Hama és Idleb térségében.

Az megszálló ISIS terroristák idei legnagyobb offenzívája kudarcot vallott; Al-Haszakah városa teljesen felszabadult

Június végén az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet elindította idei legnagyobb támadássorozatát Szíriában, Szíria ellen; azonban ebben az időben a célpont Al-Haszakah tartomány fővárosának a Szíriai Arab Hadsereg által ellenőrzött szektorai voltak. A város ami több megszállási kísérlet ellenére nem került a kezükbe ebben az évben.

Végül 30 nap után, ami pokolnak bizonyult Al-Haszakah lakossága számára a Szíriai Arab Hadsereg magasabb egységei: a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára, a 4. Páncélos Hadosztály 154. Dandára, a 3. Páncélos Hadosztály 123. Dandára vállt a vállnak vetve együttműködve a Deir Ezzor tartományi Shaatat szunni törzsi harcosokkal, a Gozarto Véderő asszír keresztény milicistáival és a Nemzetvédelmi Erők tartományi kontingensével megtisztították a tartományi főváros egész nyugati és dél szektorait!

Miközben a Szíriai Fegyveres Erők kitakarították a terroristákat és mocskukat Al-Haszakah város déli és nyugati szektoraiból a kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) lezárták a várost körbevevő vidéki körzeteket és csapdába ejtették az ISIS terroristákat, megfosztva őket az utánpótlástól és offenzívájuk folytatásától.

Két héttel a támadás sorozatuk indulása után  terroristák a Szíriai Fegyveres Erők és a kurd Népi Védelmi Bizottságok ostromgyűrűjébe kerültek (mindkét fél egymástól függetlenül zárta el az útjukat a megszálló vahabita terroristáknak), ez ahhoz vezetett, hogy terrorista csoportok átadták a megszállt összes területet a szemben álló erőknek.

Egy Al-Haszakah tartományi katonai forrás szerint, a Szíriai Fegyveres Erők és a kurd Népi Védelmi Bizottságok jelenleg tárgyalásokat folytatnak a tartományi főváros megtisztított, vitatott részeinek hovatartozásáról. Eddig úgy tűnik, hogy a “Remény” Iskola épületegyüttese átadásra kerül a YPG részére.

 

A megszálló Al-aida fegyveresek (Dzsaish Al-Fatah) viszavonultak Tal Hamkiból; A Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzi a térséget

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai együttműködve a 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandárával, az 1. Páncélos Hadosztály 45. Ezredével és a Hegyi Oroszlánok Dandárral (Liwa Al-Aszud Al-Dzsabal) elfoglalták a stratégiai elhelyezkedésű Tal Hamki hegytetőt az Al-Ghaab-síkság észak-keleti részén miután heves harcokat vívtak a Dzsaish Al-Fatah megszálló vahabita terroristáival.

Tal Hamki és Tal Awar két meredek hegytető, amelyek logisztikai és helyzeti előnyt biztosítanak a Szíriai Fegyveres Erők számára Idleb és Hama tartományok határvidékén.

Eközben az Al-Ghaab-síkság másik oldalán a Harakat Ahrar Al-Sham és a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsund Al-Aksza terrorszervezetek erőteljesen megrohamozták Fawru települést, ahol intenzív tűzpárbaj bontakozott ki a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a vahabita terroristák között.

Egy katonai forrásunk Al-Szkajlabijah településről közölte, hogy a Nemzetvédelmi Erők helyi kontingense sikeresen visszaverte a Fawru elleni támadásokat; azonban a Dzsabhat Al-Nuszra és a többi kannibál horda készülődik a harmadik kísérletükre, hogy elfoglalják ezt kiemelt fontosságú települést délre Al-Szirminajahtól és keletre a Junisz próféta-hegységtől.

Harcokat jelentettek még a Szíriai Fegyveres Erők és a megszálló Dzsaish Al-Fatah terroristák között Frikka déli részén, Al-Shariahban és Al-Maszurában.

 

Kibontakozik a szíriai kormányerők offenzívája Idleb tartományban a megszálló terrorszervezetek ellen

A Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni ellenállási mozgalom, a Hezbollah számottevő területeket szerzett vissza Idleb tartomány területén, Észak-Nyugat Szíriában, csapatokat vonva össze egy Dzsizr Al-Shughur város közeli körzetben és előkészítve egy nagy offenzívát ami a város visszafoglalását célozza. Katonai források megerősítették, hogy a szíriai kormányerők és a Hezbollah ellenálló erői csak negyed mérföldnyi távolságra vannak Dzsizr Al-Shughurtól.

“A Hadsereg és a Hezbollah közös erői települtek az Al-Szarmania falu körüli térségbe, amelyik szemben van Dzsizr Al-Shughur-al…” közölte egy katonai forrás hétfőn.

Vasárnap a Szíriai Arab Hadsereg újabb területeket foglalt vissza a megszálló vahabita terrorista szövetség, a Dzsaish Al-Fatah fegyvereseitől Idleb tartományban

A Hadsereg visszafoglalta és ellenőrzése alá vonta Tal Hakma, Tal Awar és Mardzs Al-Zahur településeket Idleb tartományban, Szíria észak-nyugati részén.

A Szíriai Arab Hadsereg jelenleg Frikka és Al-Kahira városoknál nyomult előre.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews)

, , , , , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com